Alliander

Leerling Monteur Elektra mét betaalde opleiding | Landelijk

 • Vacature
VMBO
 • Alle provincies
Landelijk
13 februari 2018
13 april 2018

Details van de functie

Logo Leerling Monteur Elektra mét betaalde opleiding | Landelijk
Vakgebied: Uitvoering / Opleidingsniveau: MBO / Locatie: Landelijk

Wil jij werken en (door) blijven leren? Bij ons krijg je die kans! Je wordt volledig opgeleid tot Monteur Elektra bij Alliander én je krijgt salaris.

Wat houdt de functie in?
Werken aan de energievoorziening van vandaag en morgen? 

Heb jij een VMBO kader PIE/Techniek of Havo (NT) en vind jij techniek leuk? Dan kun je bij ons aan de slag als leerling monteur Elektra! Wij betalen jouw opleiding, jij een gave eerste baan!

Per 1 september 2018 starten wij met een intensief twee jarig opleidingsprogramma voor beginnende elektra monteur binnen de infratechniek. De eerste 4 maanden volg je samen met andere leerling monteurs theorie lessen op onze opleidingslocatie in Harderwijk. Aansluitend volgen er ongeveer 20 maanden praktijk ervaring waarbij je gekoppeld wordt aan een leermeester. De praktijklocaties bevinden zich (afhankelijk van je woonplaats) in Duiven/Haarlem/Leeuwarden.Wat doe je eigenlijk als Monteur Elektra bij Alliander?

Als Monteur ga je bij ons aan de slag met ons energienetwerk. Je zorgt ervoor dat deze veilig en vakkundig wordt aangelegd en beheert. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het:
 • Onderhouden van laag- en middenspanningsstations;
 • Onderhoud plegen aan laag- en middenspanningsnetten, waaronder het veilig vrij schakelen van een delen van het energienet;
 • Aanleggen en inrichten van nieuwe installaties in distributiestations;
 • Aanleggen van (laag- en middenspannings) netten;
 • Op veilige en snelle wijze storingen oplossen bij de klant, in de laag- en middenspanningsnetten, en transformatorstations;
 • Een nauwkeurige administratie voeren over jouw werkzaamheden.

Wat vragen we van je?
Het enige wat je nodig hebt is een VMBO Kader PIE/Techniek opleiding of Havo (NT). Je vindt het leuk om met je handen te werken en techniek boeit jou! Je hoeft nog helemaal geen relevante werkervaring te hebben. Je krijgt bij ons een interne betaalde opleiding van twee jaar. Verder ben je na deze 2 jaar bereid om door te groeien naar volwaardig monteur in ons energie netwerk.

Wat bieden wij je?
Een zeer leuke en afwisselende baan mét een betaalde opleiding bij een groot bedrijf in de energiebranche. Uiteraard hoort hier een erg goed salaris bij, minimaal 1.503 euro tot maximaal 2.319 euro per maand. Je begint met een jaarcontract, gevolgd door een vaste baan. Daarnaast krijg je nog een flink bedrag aan euro’s waar je onder andere je gehele vakantie van kunt betalen. Ook snappen wij dat je lekker wilt sporten in je vrije tijd, daarom krijg je van ons je sport abonnement cadeau middels een vergoeding van 500 euro. Hierbij lees je nog meer over onze arbeidsvoorwaarden (werkenbijliander.nl/jouw-arbeidsvoorwaarden).

Waar ga je werken?
Liander is een netbeheerder. We leggen kabels en leidingen aan en beheren het energienetwerk in uw regio. De meterkast bij je thuis is erop aangesloten, net als de meterkast van 3 miljoen andere woningen en bedrijven. We zijn geen energieleverancier, maar maken het mogelijk dat anderen energie kunnen leveren. Meestal merk je dus helemaal niets van ons. Je drukt op het lichtknopje of zet de verwarming aan. Wij zorgen dat het werkt.

Alliander is een groot Nederlands netwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat miljoenen klanten dagelijks stroom en gas hebben. Voor wonen, werken, vervoer en recreatie. We staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. Nu en in de toekomst. Dat is waar wij iedere dag samen aan werken. We bieden onze professionals ruimte voor.
Lees hier meer over Alliander als werkgever en onze bedrijfscultuur (werkenbijalliander.com/over-alliander)

Of volg ons op Facebook of LinkedIn.

Contactinformatie
Standplaats: We zoeken met name leerling monteurs in de onderstaande woonplaatsen óf je woont op ongeveer 20 km afstand:
 • Haarlem
 • Duiven
 • Leeuwarden

Woon je iets verder weg? Bel of app de onderstaande recruiter om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie en vragen over deze functie kun je contact opnemen met Linsey Sterk, Recruiter, via Whatsapp / telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] . Wil je direct solliciteren, upload dan je CV via de ‘Solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Alliander
Contactpersoon:
Linsey Sterk
E-mailadres: