Opfrisser voor BMW 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer

10 januari 2018

Het is misschien even twee keer kijken, maar BMW heeft toch echt de BMW 2 Serie Active Tourer en BMW 2 Serie Gran Tourer opgefrist. De verkoop start in maart 2018.
Voorwielaandrijving scoort
Bij de introductie van de BMW 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer werd twijfelachtig gereageerd, want een BMW met voorwielaandrijving: kon dat wel door de beugel? Nou, BMW heeft bewezen dat klanten voorwielaandrijving prima vinden.
Tussen 2014 en 2017 verkocht BMW meer dan 380.000 exemplaren, met als belangrijkste afzetmarkten Duitsland, China en Groot-BrittanniŽ. Ook opvallend: meer dan 70 procent van de kopers van deze modellen reed hiervoor een auto van een ander merk. Een groot succesnummer dus, die 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer.
>> LEES OOK: Dit kost de nieuwe BMW X2

Dit is er nieuw
Het tweetal is nu subtiel opgefrist. Het design aan voorzijde is iets aangescherpt en achter bespeuren we een nieuwe bumper met grotere uitlaatstukken. De optionele koplampen met LED-technologie en de adaptieve koplampen met LED-technologie hebben eveneens een nieuw design. De dubbele koplampen zijn nu zeshoekig van vorm.
Verder zijn de nieuwe wieldesigns, interieurkleuren en de carrosseriekleuren Jucaro Beige en Sunset Orange aan het aanbod toegevoegd.
");
}
//-->
Motoren
BMW belooft dat de benzine- en dieselmotoren zuiniger zijn geworden, onder meer door aanpassingen aan de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo?s. Nieuw is een 7-traps Steptronic transmissie met dubbele koppeling die naast de achttraps Steptronic en de handgeschakelde zesbak geleverd wordt.
De 220i-versies zijn standaard uitgerust met de 7-traps automaat. De 225i xDrive en 220d-versies hebben altijd de 8-traps Steptronic.
Rijassistentiesystemen
Tot slot breidt BMW het gamma rijassistentiesystemen uit, onder meer met Active Cruise Control ? met adaptieve snelheidsregeling tussen 0 en 140 km/u ? en de Traffic Jam Assistant die de auto automatisch in de rijstrook houdt bij snelheden tot 60 km/u.
>> LEES OOK: Autotest ? BMW 6 Serie Gran Turismo (2017)
Tags: 2-serie 2-serie Active Tourer BMW Door:
Bart Oostvogels
Share
Tweet
Share
Share