Hendrik de Kok (Tilburg) landelijk ambassadeur mbo 2019

19 november 2019
Hendrik de Kok, student verpleegkunde aan het ROC Tilburg, is uitgeroepen tot landelijke ambassadeur 2019. De jury prijst De Kok als ‘bron van positiviteit’.

De student verpleegkunde vertelde in zijn pitch tijdens het Ambassadeursgala dat hij onder andere gewerkt heeft als vrijwilliger met vluchtelingen in Griekenland en Libanon, maar ook in Frankrijk (Duinkerken). Zijn droom is om in de toekomst voor een organisatie als Artsen zonder Grenzen te werken. In zijn pitch maakte Hendrik duidelijk dat hij trots is op al zijn collega-ambassadeurs en dat hij het belangrijk vindt dat heel Nederland de verhalen over het mbo hoort.

Voor de jury was dat een overtuigende boodschap. ‘Hendrik de Kok weet iedereen bij zijn verhaal te betrekken, hij neemt iedereen mee in een permanente stroom van enthousiasme, hij is een bron van positiviteit’, aldus jurylid Ton Heerts. Ook presentator Jan Versteegh was onder de indruk van Hendrik: ‘Ik heb nog geen moment meegemaakt waarop Hendrik niet lacht’.

Hendrik de Kok is de opvolger van Desiree Hernandez, de landelijke ambassadeur van 2018. Zij zal herinnerd blijven als de bedenker van de slogan ‘MBO = Mega Belangrijk Onderwijs’.