Wie verdient een gratis opleidingsjaar bij Capabel Onderwijs?

16 november 2021
Utrecht – Van maandag 1 november tot en met dinsdag 14 december organiseert Capabel Onderwijs de actie ‘Wie verdient een Kort & Krachtig cadeau?’. Voor de actie roept Capabel iedereen op iemand uit zijn of haar omgeving te nomineren die het verdient om een gratis mbo-opleiding of een gedeelte van een hbo-opleiding naar keuze te winnen.

Een diploma halen is voor veel mensen een mijlpaal die allerlei deuren voor ze opent. Maar niet voor iedereen is het kunnen volgen van een opleiding vanzelfsprekend. Voor mensen die bijvoorbeeld hard moeten knokken om financieel het hoofd boven water te houden of voor iemand die langdurig ziek is geweest, is het bekostigen van een opleiding niet altijd mogelijk. En dat terwijl er veel potentie is dat wacht om verzilverd te worden.

Capabel wil met deze campagne iemand een vliegende start bieden. Iemand die er altijd is voor anderen, maar zichzelf hierdoor misschien heeft weggecijferd. Iemand die altijd al doktersassistent heeft willen worden, maar hier het geld niet voor had. Iemand die door ziekte gestopt is met een opleiding, maar eindelijk weer aan de slag kan. Of iemand die onlangs iets geweldigs heeft gedaan en die jij graag een mooi cadeau wilt geven. Iemand die deze kans echt verdient en kan gebruiken!

Kansen pakken

Een erkend diploma maakt de toegang tot duurzaam betaald werk en/of het bereiken van je droom of ambitie namelijk eenvoudiger. Capabel Onderwijs richt zich op sectoren waar veel vraag is. Daarnaast is er veel kennis over doelgroepen: herstarters na een eerder onafgemaakte opleiding in het initiële onderwijs, anderstaligen, zij-instromers en omscholers. Mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben gehad, maar allen gemotiveerd om hun kansen te pakken.

Uniek aan het mbo-programma van Capabel is dat de opleidingen maar 52 lesweken duren. Kort & Krachtig! Dit is voor mensen die snel hun diploma willen behalen een goed alternatief voor een ROC.

Nomineren
Op de website www.capabel.nl/cadeau kan iedereen iemand uit zijn of haar omgeving nomineren die een opleiding verdient. Nomineren kan tot en met zondag 21 november. De actievoorwaarden zijn te vinden op de website.