Norsk Titanium voltooit het testen van Rapid Plasma Deposition(TM)-c..

19 juni 2017

Voortkomend uit een contract getekend in 2016 werkte Norsk Titanium samen met Thales Alenia Space bij de ontwikkeling, productie en tests van een initieel kwalificatieonderdeel. Binnen de voorwaarden van het testplan evalueerde Norsk Titanium de geschiktheid van hun RPD(TM)-materiaal als vervanging van 'near-net shape' gietsels voor ruimtevaarttoepassingen. Norsk Titanium kondigt met trots de afronding van de mechanische tests aan en dat het RPD(TM)-materiaal heeft gepresteerd overeenkomstig de wederzijds ontwikkelde eisen.

"Norsk Titanium is blij dat de relatie met Thales Alenia Space verder verstevigd is", zei Norsk Titanium CEO Warren M. Boley Jr. "Samen met onze recente commerciele luchtvaartsuccessen is dit nog meer bewijd dat Norsk Titanium's Rapid Plasma Deposition(TM)- materiaal klaar is voor de strenge eisen van de ruimtevaartmarkt, en ondersteuning geeft aan de revolutie hoe de industrie titanium kan inzetten in hun kritische ontwerpen."

De succesvolle afronding van deze test heeft Norsk Titanium in de positie van toonaangevende leverancier gebracht van structurele, met additieven geproduceerde componenten voor de productlijnen van Thales Alenia Space. De adoptie van RPD(TM)-materialen stelt Thales Alenia Space in staat om de programmaprestatie te verbeteren, waardoor huidige buy-to-fly vlucht tijdpaden gehalveerd worden en de leadtijden met 6 maanden worden ingekort.

"Thales Alenia Space is blij dat de Rapid Plasma Deposition(TM)-oplossing van Norsk Titanium met succes getest is vanuit een mechanische invalshoek. Thales Alenia Space bouwt steeds grotere materiaalonderdelen met additieve fabricagetechnieken, waarmee een belangrijke vooruitgang wordt geboekt tijdens de fabricagefase", legt Florence Montredon, Additive Manufacturing Technology Development manager bij Thales Alenia Space, uit.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is `s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition(TM) (RPD(TM))-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een toonaangevende leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor de werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD(TM) is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, die een substantiele besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciele klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Over Thales Alenia Space

Thales Alenia Space heeft meer dan 40 jaar ervaring binnen ontwerp, integratie, testen en bedienen van innovatieve luchtvaart- en ruimtevaartsystemen voor telecommunicatie, navigatie, aarde-observatie, milieumanagement, verkenning, wetenschap en orbitale infrastructuren. Als joint venture tussen Thales (67%) en Leonardo (33%) werkt Thales Alenia Space ook samen met Telespazio in de "Space Alliance" van het moederbedrijf, dat een compleet scala aan diensten en oplossingen biedt. Thales Alenia Space heeft ongeevenaarde expertise opgebouwd in duale (burger-militaire) missies, constellaties, flexibele payloads met hoge doorloop, hoogtemeting, meteorologie en hoge-resolutie radar en optische observatie. Het bedrijf profiteert van zijn sterke erfgoed, terwijl ook innovatie zeer belangrijk is voor de strategie. Door een doorgaande stroom van nieuwe producten te bieden en de wereldwijde footprint uit te breiden heeft Thales Alenia Space zijn leiderschap weten te krijgen in de snel ontwikkelende ruimtevaartsector van vandaag de dag. Thales Alenia Space maakte een geconsolideerde omzet van zo'n 2,4 miljard euro in 2016 en heeft 7.980 medewerkers in negen landen. www.thalesaleniaspace.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/ [klik hier voor het telefoonnummer] /nl

Contacts

Griffin Communications Group

George Torres, 310-947-0982

(media@norsktitanium.com)

of

Thales Alenia Space perscontacten:

Sandrine Bielecki, [klik hier voor het telefoonnummer] 4

sandrine.bielecki@thalesal eniaspace.com

of

Chrystelle Dugimont, [klik hier voor het telefoonnummer] 6

chrystelle.dugimont@thal esaleniaspace.com