Betalen in Zeeland

13 september 2017

Home
Reizen
Betalen in Zeeland
Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zeeland. Vanaf 1-10-2017 kun je bijvoorbeeld pinnen met je bankpas of creditcard, of betalen met je smartphone. Contant geld gaat uit de bus! Daarnaast komen er in Zeeland ook nieuwe kaartjes per 1 oktober.
Van 1-10-2017 tot 1-1-2018
Kun je op de bus betalen met contant geld, met OV-chipkaart én met PIN en je smartphone.
Per 1-1-2018
Kun je op de bus niet meer betalen met contant geld. Je reist dan met OV-chipkaart, betaalt met pin of je smartphone. Je kunt nog wel met contant geld een anonieme OV-chipkaart kopen bij vele distributiepunten in de regio.
Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!
Pin betalen ? Nieuwe kaartjes per 1 oktober 2017
Per 1 oktober 2017 kun je losse kaartje in de bus ook betalen met pin. Gewoon voorin in de bus, bij de buschauffeur. Wel zo makkelijk en veilig! De wijze van gebruik en de prijs verandert. Voortaan reis je op reistijd en niet meer op afstand (zones). Zo reis je bijvoorbeeld 15 minuten voor ? 2,50. Ook het uiterlijk van het kaartje is anders. Bekijk hier de nieuwe kaartjes in de bus.
Contant betalen - tot 1 januari 2018
Tot 1 januari 2018 kun je in de bus ook nog betalen met contant geld. Je betaalt bij de buschauffeur en je krijgt een geprint kaartje met een barcode. Het papieren kaartje dat de buschauffeur nog voor je afstempelt, wordt vervangen door een nieuw geprint kaartje met een barcode. Je koopt dit kaartje bij de buschauffeur via een kassasysteem. Bekijk hier de nieuwe kaartjes in de bus.
Tranzer
Met de handige Tranzer app kun je een Mobiel Ticket kopen. Je koopt dan een ticket dat geldig is op je hele reis, of je nu reist met de bus of de trein. Download de gratis Tranzer- app op je smartphone (Android of Apple), maak een account aan en koppel je creditcard. Plan de reis en koop je ticket. Je kunt inchecken met de barcode op het ticket. Bij controle toon je het M-ticket op je smartphone aan de buschauffeur of controleur. Lees meer over betalen met M-tickets van Tranzer.
OV-chip Mobiel
Met OV-chip mobiel zet je je OV-chipkaart op je smartphone. Je reist dan net zoals met een Ov-chipkaart.
Je kunt OV-chip Mobiel voorlopig alleen gebruiken als je een Android hebt. Meer weten? Lees meer over OV-chip Mobiel.
OV-chipkaart
Je kunt in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Ook kun je per 22 oktober in- en uitchecken op lijn 19 naar Antwerpen. Dat geldt voor zowel reizen op saldo als met een abonnement. Met een anonieme kaart kun je reizen op saldo, op de persoonlijke kaart kun je ook reisproducten, zoals abonnementen, plaatsen.

Lees meer over betalen met de OV-Chipkaart en bekijk welk abonnement bij jou past!
Nieuwe kaartjes in de bus per 1 oktober 2017
Hoe werkt het?
Als je bij de buschauffeur hebt betaald, wordt er aan de bovenzijde van de Ticketbox een kaartje (bonnetje) uitgeprint. Hierop vind je informatie zoals de datum en prijs. Ook staat er een barcode op, waarmee je eventueel kunt overstappen. Als je overstapt, houd dan je kaartje met barcode tegen de barcodelezer. De tijd is op basis van dienstregelingstijd. Heb je extra reistijd door eventuele vertraging? Dan blijft je kaartje gewoon geldig.
Tijdskaartjes
15-minuten
? 2,50
30-minuten
? 5,00
60-minuten
? 8,00 (niet geldig op lijn 395)
90-minuten/ritkaart lijn 395
? 12,00
Ritkaartjes en dagkaarten
Ritkaart buurtbus*
? 3,50
Ritkaart servicebus
? 1,00
Kidsticket
? 1,00 (na 09.00 uur)
Dagkaart/Dagkaart lijn 19
? 20,00 (1 persoon)
Dal-dagkaart
? 14,00 (1 persoon, na 09.00 uur)

Vervoerbewijzen Belgische trajecten De Lijn
Breskens/Oostburg - Brugge
? 6,00 (vol tarief)
Breskens/Oostburg - Brugge
? 4,00 (reductie)
Sluis - Brugge enkel
? 3,00
Alle kaartjes zijn geldig in de lijnen van Connexxion in Zeeland. Op lijn 42 op het Belgische deel zijn de vervoerbewijzen niet geldig.

* tot 1 januari 2018 uitsluitend contant af te rekenen of met OV-chipkaart.
OV-chipkaart of los kaartje?
Reis je maar af en toe met de bus of heb je onvoldoende saldo op je OV-chipkaart? Dan lijkt een los kaartje een logische keuze. Toch ben je met een OV-chipkaart vaak al voordeliger uit.