We are Nouryon

Your partner in essential chemistry for a sustainable future

Over Nouryon

Wij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van essentiële chemie. Ondernemingen over de hele wereld vertrouwen op onze essentiële chemie voor de productie van dagelijkse producten als papier, kunststoffen, bouwmaterialen, levensmiddelen, farmaceutica en persoonlijke verzorgingsproducten. Door voort te bouwen op onze bijna 400-jarige geschiedenis en door de toewijding van onze 10.000 medewerkers en ons gezamenlijke inzet voor bedrijfsgroei, sterke financiële positie, veiligheid, duurzaamheid en innovatie, is een bedrijf van wereldklasse ontstaan en hebben we nauwe samenwerkingen met onze klanten opgebouwd. We zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld. Ons portfolio omvat toonaangevende merken als Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Wij zoeken enthousiaste technische en operationele collega’s!

Nouryon zoekt operators en maintenance collega’s voor alle chemische fabrieken in heel Nederland. In Hengelo, Delfzijl, Rotterdam, Herkenbosch, Geleen, Arnhem en Deventer hebben we veel mogelijkheden. operators met Vapro C en technische talenten WTB en E & I van starters tot ervaren mensen in de chemische industrie.

Nouryon locaties verspreid over Nederland

Hengelo

Op de Nouryon locatie in Hengelo staat een van de grootste en meest geavanceerde zoutproductiefabrieken ter wereld, inclusief een moderne warmtekrachtcentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit en een zoutverwerkingsfabriek. Op deze vestiging wordt pekel gewonnen uit steenzout. Uit de pekel wordt vervolgens zout gewonnen voor de chemische industrie, voor gladheidbestrijding en voor menselijke en dierlijke consumptie.

Delfzijl en Rotterdam

Hoewel geografisch een flink eind uit elkaar, hebben deze twee productielocaties veel gemeen. Het zijn belangrijke schakels in de zogenaamde ‘chloorketen’, de productie van chloor op basis van zout. Beide bedrijven opereren op industriële locaties in een sterk geïntegreerde keten van zout, chloor, energie en afgeleide producten. Wij ‘voeden’ de andere fabrieken op het bedrijvenpark met grondstoffen die moeten voldoen aan strikte eisen. Bovendien verzorgen wij de productie en aanvoer van water, stoom en energie. Een veelzijdige werkomgeving voor operators en technici.

Herkenbosch

Onze fabriek in Herkenbosch produceert cellulosespecialiteiten, chelaten, ethyleenamines, metaalalkylen, micronutriënten, organische peroxiden, polysulfiden, herbruikbare poederpolymeren en zwavelderivaten. Deze chemicaliën vind je terug in producten die iedereen overal ter wereld gebruikt, zoals in voeding, geneesmiddelen en elektronica.

Geleen

In Geleen staat de vestiging waar we polymeerpoeders (zogenaamde ‘Performance Additives’) produceren als bindmiddel voor bijvoorbeeld toepassingen in de bouw.

Arnhem

In de fabriek van Nouryon op de Kleefse Waard in Arnhem maken we de op hout- en katoencellulose gebaseerde stof Carboxymethyl Cellulose (CMC). Dit product wordt onder meer toegepast in geneesmiddelen, voeding, olieboringen, verf en behangplaksel.

Deventer

De Complex Organics Plant (COP) in Deventer is een commerciële proeffabriek. Hier ontwikkelen wij in nauwe samenwerking met Research geheel nieuwe, innovatieve chemicaliën, die we vervolgens in kleine batches produceren. Deze nieuwe producten moeten meteen geld opleveren en mede daarom onderhouden onze operators de processen voltijds in ploegendienst.

Vacatures bij Nouryon

Het hele jaar door publiceren we interessante en uitdagende vacatures. Je blijft op de hoogte van ons actuele aanbod wanneer je regelmatig onze vacatures bezoekt. Als je je persoonlijke profiel aanmaakt op onze website en ‘job alerts’ instelt, dan ontvang je van ons een mailtje zodra we een vacature hebben die voor jou mogelijk interessant is.