GVO-Consulent (Gezondheidsvoorlichting en Opvoeding)

Waar werk je?

Een GVO-consultant werkt als voorlichtingsfunctionaris bij een gezondheidsdienst (regionaal of gemeentelijk), thuiszorgorganisatie, voorlichtingsinstituut of op andere plaatsen waar voorlichting gegeven wordt over opvoeding en een gezonde levensstijl. Je krijgt te maken met verschillende doelgroepen, van senioren tot kinderen. Je werkt samen of alleen en staat regelmatig in contact met collega's en deskundigen. De werktijden zijn grotendeels vast. Je werkplek is flexibeler, omdat je ook vaak voorlichting op locatie geeft.

Wat doe je?

De naam zegt het al: je geeft voorlichting over gezondheid en opvoeding. Dat doe je schriftelijk met bijvoorbeeld brochures en ander voorlichtingsmateriaal, maar ook mondeling.

Wat moet je kunnen?

Om je boodschap als consulent goed over te kunnen brengen, zul je je moeten inleven in diverse doelgroepen. Je weet wat ze willen weten en hoe je hen dat het beste kunt vertellen. Daarvoor heb je een uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid nodig. Je hebt affiniteit met gezondheid en opvoeding en hebt de relevante kennis om voorlichting te kunnen geven.

Wie interesse heeft in opvoeding en gezondheid en anderen graag helpt het beste uit henzelf te halen, zou als GVO-consulent zijn of haar droombaan weleens gevonden kunnen hebben!