Salarisadministrateur

Waar werk je?

Je kunt als salarisadministrateur op veel verschillende plekken werken. Zo kun je op de salarisadministratie van een bedrijf of instelling werken, zoals een makelaarskantoor, ziekenhuis of een fabriek. Verder kun je gaan werken bij een accountantskantoor of bij een salarisadministratiekantoor. Let erop dat je bij laatstgenoemde je dan niet van een, maar van meerdere bedrijven het salaris moet regelen.

Wat doe je?

Je richt je, kort gezegd, bezig met de salarissen van medewerkers van een bedrijf. Je zorgt dat ze netjes op tijd hun loon ontvangen en dat alles klopt. Ook zorg je ervoor dat belastingen en afdrachten op tijd worden afgehandeld. Je regelt dingen voor de aangifte loonheffingsafdracht. Als medewerkers vragen hebben over hun loonstrook, zorg jij voor antwoorden. Je houdt een nauwkeurige administratie bij en werkt met diverse computerprogramma´s en systemen.

Wat moet je kunnen?

Je kunt goed luisteren, bent geduldig, kunt goed met cijfers werken en je bent erg nauwkeurig. Ook kun je goed met de computer omgaan, je werkt immers met verschillende computerprogramma´s.