Beveiliger

Waar werk je?

Een Beveiliger werkt in de security van bedrijven, organisaties of personen. Je exacte werkplek is afhankelijk van je werkgever. Zo kun je werken als mobiel surveillant, maar ook in winkels of tijdens evenementen bijdragen aan de veiligheid. Zowel binnen als buiten werken is dus mogelijk.

Wat doe je?

Een Beveiliger zorgt voor orde en veiligheid. Dat houdt in dat je toezicht houdt en controlerende taken uitvoert. Je merkt afwijkingen in gedrag snel op en grijpt adequaat in als zich ongewenste situaties voordoen. Je bent verantwoordelijk voor het openen en sluiten van gebouwen. Je loopt vaak algemene brand- en sluitrondes, zowel overdag als 's nachts. Bij gevaar roep je hulp in. Naast het deel van je functie dat uit beveiligen bestaat, krijg je ook te maken met een stuk dienstverlening. Als Beveiliger fungeer je namelijk als aanspreekpunt voor mensen en beantwoord je hun vragen.

Wat moet je kunnen?

Een Beveiliger moet representatief zijn en zich dienstverlenend opstellen. Je moet een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je kunt goed samenwerken en weet situaties altijd goed in te schatten. Je bent assertief en begrijpt dat jouw werkzaamheden zich ook in de avonduren en het weekend afspelen.

Als werken in de beveiliging je iets lijkt en je voldoet aan de eisen, dan is een baan als Beveiliger echt iets voor jou!