Servicemonteur elektrotechniek

Waar werk je?

Als servicemonteur elektrotechniek ben je in dienst bij een bedrijf in de technische sector of ben je werkzaam als freelancer. Denk hierbij aan installatie-, service-, productiebedrijven of de woningbouw. Je werkt op verschillende locaties zoals woningen, kantoorpanden, fabrieken en winkels.

Wat doe je?

Een servicemonteur elektrotechniek houdt zich bezig met elektriciteit en elektromagnetische velden. Je verricht service en onderhoud aan elektronische machines, installaties en apparaten en lost storingen op. Inspecteren en modificeren behoort ook tot het takenpakket van een servicemonteur elektrotechniek. Je voert de werkzaamheden vaak zelfstandig uit.

Wat moet je kunnen?

Je komt veel op locatie bij klanten. Een servicemonteur elektrotechniek moet representatief zijn en over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Je voert werkzaamheden zelfstandig uit en een verantwoordelijkheidsgevoel is belangrijk. Uiteraard beschik je over technisch inzicht en passie voor het vak. Je bent flexibel en vindt het geen probleem om veel onderweg te zijn en op wisselende locaties te werken.