Sociaal Cultureel Werker

Waar werk je?

Als sociaal cultureel werker werk je meestal bij sociaal-culturele instellingen, club- en buurthuizen, allochtonenwerk, samenlevingsopbouwwerk of buitenschoolse opvangcentra. Ook kun je gaan werken bij een jongerenorganisatie, jongerencentrum of crisisopvangcentrum.

Wat doe je?

Werk je graag met mensen van jong tot oud en vind je het leuk om dingen te organiseren? Dan is de opleiding Sociaal Cultureel Werker wat voor jou! Jij weet hoe je creatieve en culturele activiteiten bedenkt, opstelt, organiseert en uitvoert. Hierbij kun je denken aan sport- en spelmiddagen en dansavonden. Bij dit beroep ben je continu in de weer en wordt er vooral een beroep gedaan op jouw organisatorische en sociale kant. Naast het bedenken en organiseren van activiteiten adviseer, stimuleer en begeleid je mensen, zodat ze zelf in actie komen en een steentje bijdragen aan de buurt of maatschappij.

Wat moet je kunnen?

Je vindt het leuk om met verschillende soorten mensen te werken en bent dus zowel sociaal als communicatief vaardig. Daarnaast kun jij goed plannen en organiseren. Het komt regelmatig voor dat je ís avonds moet werken aangezien de activiteiten dan vaak plaats vinden.

Spreken de werkzaamheden van Sociaal Cultureel Werker je aan? Danis dit beroep zeker iets voor jou!