Sport- en Bewegingsbegeleider

Waar werk je?

Als sport- en bewegingsleider werk je bij een fitnesscentrum, zwembad of gezondheidscentrum. Daarnaast kun je ook aan de slag bij een sportcentrum, een overheidsinstantie, een buurtcentrum of bij een sportvereniging.

Wat doe je?

Sport is erg belangrijk geworden in onze samenleving en het wordt alsmaar belangrijker. Steeds meer mensen besteden steeds meer aandacht aan sport en beweging. Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit het voorbereiden van activiteiten, je zorgt er dan voor dat de benodigde materialen aanwezig zijn. Je voert jouw werkzaamheden uit onder leiding van jouw leidinggevende. Zelf doe je niet mee aan de activiteiten maar stimuleert de deelnemers en maakt hen enthousiast. Wanneer je bijzonderheden hebt, neem je deze door met jouw leidinggevende. Tijdens de activiteiten zorg jij voor de voortgang en rapporteer je jouw bevindingen.

Wat moet je kunnen?

Je vindt sporten niet alleen erg leuk, ook ben je zelf in een topconditie. Je bent gemotiveerd en enthousiast en werkt graag met mensen. Daarbij ben je zowel sociaal als communicatief vaardig.

Spreken de werkzaamheden van Sport- en Bewegingsleider je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!