Sport- en Bewegingsco÷rdinator/Bewegingsagoog

Waar werk je?

Als sport- en bewegingsco÷rdinator/bewegingsagoog werk je bij organisaties en instellingen die zich bezig houden met gehandicaptenzorg, ouderenzorg ,jeugdhulpverlening of je bent werkzaam in revalidatiecentra.

Wat doe je?

De werkzaamheden van een bewegingsco÷rdinator/bewegingsagoog zijn gericht op het bevorderen van de psychische, sociale en lichamelijke ontwikkeling van de groep of het individu. Daarnaast hou je je bezig met het optimaliseren van bewegingsgedrag. Ook zet je verschillende sport- en bewegingsprojecten op en stuur je vrijwilligers en medewerkers aan tijdens hun werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Tijdens je werk krijg je te maken met mensen die lichamelijke of verstandelijke beperkingen hebben. Ook psychische en gedragsproblemen horen hierbij. De kunt dus ook goed omgaan met de emoties van jouw patiŰnten. Je moet je goed inleven in deze mensen. Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar weet specialisten in te schakelen wanneer dat nodig is.

Spreken de werkzaamheden van Sport- en Bewegingsco÷rdinator/bewegingsagoog je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!