Sport- en Bewegingsco÷rdinator/BOS-Medewerker

Waar werk je?

Als sport- en bewegingsco÷rdinator/Buurt-Onderwijs-Sport (BOS) werk je bij instellingen en organisaties als scholen, gemeenten, adviesorganisaties of bij sportraden.

Wat doe je?

Sportiviteit, motivatie en co÷rdinatie staan centraal binnen dit beroep. Je werkt als sport- en bewegingsco÷rdinator/BOS-medewerker vanuit een organisatie die gericht is op buurt, onderwijs of sport. Je voert verschillende projecten uit en co÷rdineert deze. Het doel hierbij is om personen en (doel)groepen te activeren en te stimuleren door ze te laten bewegen. Je motiveert ze dus om actief te zijn Ún natuurlijk te blijven! Het gaat om projecten waarbij je bijvoorbeeld de sportaanbieders in een stad of wijk beter op elkaar aan laat sluiten, maar natuurlijk ook om het organiseren van bijvoorbeeld een sportevenement of toernooi. Binnen het onderwijs bestaat jouw taak uit het geven van lessen (bewegingsonderwijs) onder begeleiding van een leraar. Je bekijkt eerst wat het probleem is en maakt vervolgens een plan van aanpak. Ook ben jij degene die verantwoordelijk is voor de uitvoering van dit plan.

Wat moet je kunnen?

Je bent helemaal lyrisch van sport en vindt het leuk om met mensen te werken. Daarnaast kun je goed activiteiten organiseren en plannen. Daarbij ben je gemotiveerd en superenthousiast. Daarnaast ben je sociaal ingesteld en communicatief vaardig.

Spreken de werkzaamheden van Sport- en Bewegingsco÷rdinator/Buurt-Onderwijs-Sport (BOS) je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!