Sport- en Bewegingsco÷rdinator/ Trainer/Coach

Waar werk je?

Als sport- en bewegingsco÷rdinator- trainer/coach werk je bij sportverenigingen, fitnesscentra, buitensportondernemingen, defensie en bij sport- en bewegingscentra.

Wat doe je?

Als trainer/coach zijn jouw voornaamste taken het verzorgen, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van trainingen en lessen op het gebied van sport en beweging. Het kan hierbij om verschillende doelgroepen gaan. Dit kunnen ouderen zijn, mensen met een beperking, mensen met bepaalde fysieke klachten, een chronische aandoening of getalenteerde sporters die spelen op competitief- of topsportniveau.

Jij stimuleert en adviseert de sporters over de mogelijkheden en je begeleidt minder ervaren collegaĺs en/of stagiaires. Daarnaast zet je (nieuwe) activiteiten op en zorgt dat deze goed worden uitgevoerd. Je helpt en denkt mee om nieuwe deelnemers te werven en je onderhoud contacten met bedrijven en organisaties die iets voor jouw club, vereniging of bedrijf kunnen betekenen. Ook denk je mee over de plannen voor de lange termijn.

Wat moet je kunnen?

Voor dit vak moet je sportief zijn aangelegd. Daarnaast heb je een sterke persoonlijkheid enmoet je goed kunnen communiceren. Dit is van belang omdat je goed uit moet kunnen leggen aan de verschillende doelgroepen. Je bent creatief en hebt mensenkennis.

Spreken de werkzaamheden van Sport- en Bewegingsco÷rdinator- trainer/coach je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!