Eerste Carrosseriebouwer

Waar werk je?

Als eerste carrosseriebouwer werk je bij een carrosseriebouwbedrijf op de afdelingen carrosserienieuw- en verbouw en/of reparatie/onderhoud, aan carrosserieŽn van alle soorten voertuigen die je op de weg kunt tegenkomen. Denk aan: auto's, bedrijfswagens/vrachtwagens, caravans/campers en motorfietsen. De carrosserie van een voertuig is het hele voertuig, met uitzondering van de motor.

Wat doe je?

Het werk als eerste carrosseriebouwer is zeer afwisselend. Je werkzaamheden bestaan in de meeste gevallen uit het (de)monteren van carrosserie- en interieuronderdelen, repareren/herstellen van schades, het onderhouden van voertuiginstallaties en het opbouwen van carrosserieŽn. Je hebt tijdens je werk te maken met alle onderdelen die aan het voertuig gemonteerd zijn. Je werkt individueel of in teamverband aan de werkopdrachten en eventuele tekeningen die je krijgt van je leidinggevende. Hierbij gebruik je verschillende soorten gereedschappen en materialen.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep werk je veel met apparatuur en gereedschappen. Dit betekent dat je veilig moet werken. Je bent handig en hebt gevoel voor techniek. Ook wordt er een proactieve werkhouding van je verwacht. Je denkt mee met bepaalde projecten en dat je jezelf daar verantwoordelijk voor voelt. Verder vind je het leuk om medewerkers te begeleiden tijdens hun werkzaamheden.

Spreken de werkzaamheden van Eerste Carrosseriebouwer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!