Assistent Economie en Handel, Voedsel en Leefomgeving, Techniek, Zorg en Welzijn

Waar werk je?

Als arbeidsmarktgekwalificeerd assistent werk je bij allerlei soorten bedrijven en instellingen in de sectoren economie, handel, voedsel en leefomgeving, techniek of zorg en welzijn

Wat doe je?

Als arbeidsmarktgekwalificeerd assistent voer je je werkzaamheden bijna altijd uit onder toezicht van een leidinggevende. Jij assisteert het bedrijf bij de alledaagse voorkomende werkzaamheden. Daarbij kan het ook voorkomen dat je in contact met klanten komt. Na deze opleiding weet je wat je moet kunnen om in deze functie aan de slag te gaan, maar ook weet je welke werkhouding je aan moet nemen bij een bedrijf om zo goed mogelijk in het team te passen. Natuurlijk kun je na deze opleiding nog doorleren voor een meer vakgerichte opleiding om het beroep van jouw keuze te gaan uitoefenen.

Wat moet je kunnen?

Als arbeidsmarktgekwalificeerd assistent heb je niet heel veel eigen verantwoordelijkheden. Toch moet je je eigen werkzaamheden goed, snel en met een beetje eigen inzicht kunnen uitvoeren.
Je moet goed in een team kunnen werken en opdrachten aan kunnen nemen van je leidinggevende of collega’s. Als er problemen zijn meld je deze aan je leidinggevende. Laat zien dat je je werk goed doet, dan kun je vast nog doorgroeien! Je vindt het leuk om met collega’s samen te werken en je houdt ervan om praktisch bezig te zijn. Je kunt goed, nauwkeurig en volgens afspraak werken. Je stelt je actief en vriendelijk op. Je volgt de instructies van je leidinggevende en waar nodig kun je ook goed zelf plannen en organiseren.

Spreken de werkzaamheden van Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!