Medewerker Watersportindustrie

Waar werk je?

Als medewerker watersportindustrie werk je bij een bedrijf in de watersportindustrie, in zowel bouw, jachthavens, reparatie en onderhoud, jachtmakelaardij, detailhandel en vaarscholen. In de watersport kennen ze verschillende seizoenen en de werkzaamheden zijn daar vaak aan verbonden. In het voorjaar worden bijvoorbeeld de schepen te water gelaten en in de winter ligt het accent meer op het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Wat doe je?

De invulling van jouw taken varieert met het soort bedrijf en de bedrijfsgrootte van het bedrijf waar je werkt. Bij grotere bedrijven, met name in de nieuwbouw van boten, kent dit beroep een aantal specialistische, kenmerkende werkzaamheden. Je onderhoudt en repareert met name jachten en installeert onderdelen van jachten, zoals motoren en installaties aan boord (gas, elektra en water) en brengt verfsystemen aan. Je werkt met diverse materialen en voert zowel aan exterieur (de buitenkant van het jacht) als interieur (de binnenkant van het jacht) reparaties uit. Als medewerker watersportindustrie zorg je voor een klantvriendelijke ontvangst van gasten/klanten en speel je een sleutelrol in de informatieverschaffing. Daarnaast bied jij diverse diensten aan en handel jij deze af. Ook voer je diverse hijs- en transportwerkzaamheden uit. Zo plaats (zet) en strijk je de masten, verzorg je de opslag van de masten, hijs je schepen in en uit het water, transporteer je schepen en indien nodig verzorg je het op een verantwoorde wijze opbokken van schepen. Je onderhoudt de afspuitplaats en de afmeerplaatsen en steigers. Tevens bedien en onderhoud je de eventuele pompinstallaties die onderdeel zijn van de afspuitplaats en hef je storingen op. Je helpt milieuproblemen te voorkomen. Daarnaast onderhoud je gebouwen, voorzieningen, accommodaties en winkels en voer je hier timmer-, schilder- en reparatiewerkzaamheden aan uit.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnnen plannen, creatief zijn en technisch en commercieel inzicht hebben. Je werkt vaak in kleinere bedrijven, met gemiddeld zeven werknemers. Dit maakt dat een hands-on mentaliteit een echte vereiste is! Ook moet je kunnen omgaan met verschillende soorten mensen, verschillende gereedschappen en diverse materialen, zoals hout, metaal en kunststof.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Watersportindustrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!