Allround reiniger in de voedselverwerkende industrie

Waar werk je?

Als allround reiniger in de voedselverwerkende industrie werk je voor schoonmaakbedrijven die zich richten op het schoonmaken en ontsmetten van apparatuur en productieruimten in de voedselverwerkende industrie. Hierbij kun je denken aan grote bedrijven waar vlees en groenten worden gesorteerd en naar de winkels worden gebracht, waar jij de producten vervolgens van in de schappen vindt. Dat doe je op één of meer verschillende locaties, zowel in teamverband als zelfstandig.

Wat doe je?

Je maakt machines, apparatuur en de omgeving schoon. Dat doe je met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger en het verwijderen van vuil met perslucht. Ook veeg en dweil je harde vloeren. Daarnaast desinfecteer je machines, apparatuur en de omgeving indien dit nodig is. Ook kun je machines demonteren en vervolgens weer in elkaar zetten om ze beter te reinigen. In alle gevallen staat hygiëne hoog in het vaandel.

Wat moet je kunnen?

Je moet betrouwbaar zijn, kwaliteit leveren en snel kunnen werken. Plannen en tijdsindeling is belangrijk in dit beroep. Tijdens je werkzaamheden weet je dus de juiste balans te vinden tussen snelheid en kwaliteit. Bovendien moet je goed kunnen samenwerken met andere collega’s. Verder is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakspullen kiest voor je begint en deze op de juiste manier gebruikt.

Spreken de werkzaamheden van allround reiniger in de voedselverwerkende industrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!