Onderwerkmaker/ ondernemer

Waar werk je?

Als onderwerkmaker/ondernemer werk je in je eigen orthopedisch schoentechnische bedrijf. Je bent zelfstandig onderwerkmaker en bent in veel gevallen ook werkzaam als freelancer voor orthopedisch schoentechnische bedrijven.

Wat doe je?

Jij maakt goed passende maatwerkschoenen.Veel handelingen die hierbij komen kijken zijn handmatig, zoals het oppennen van de schacht aan de binnenzool. Maar je werkt ook met machines bij het stansen van (binnen)zolen, het aanbrengen van binnenzolen op de leest, het zwikken van de schoen op de leest, het modelleren van loopzolen en het schrooien van hakken. Je verwijdert daarnaast lijmresten en brengt, indien nodig, de binnenzolen aan in de schoen. Je voert de eindcontrole uit aan de hand van de werkkaart en je maakt de schoen af door de schoen handmatig te verven en de schoenen te poetsen. Je krijgt het materiaal aangeleverd van opdrachtgevende bedrijven. Zelf ben je verantwoordelijk voor het genereren, plannen en aanpakken van de werkzaamheden binnen het eigen takengebied. Alle werkzaamheden voer je zelfstandig uit. Je werkt en communiceert zelfstandig binnen een team van werkplaatsmedewerkers. Je legt verantwoording af aan jouw opdrachtgever. Je bent zelf verantwoordelijk voor het starten en succesvol in stand houden van een eigen bedrijf.

Wat moet je kunnen?

Jij werkt nauwkeurig, efficiŽnt en kwaliteitsbewust. Tijdens je werkzaamheden vind je een juiste balans tussen het bewaken van de kwaliteit van het product en de tijdsdruk waaronder de realisatie moet plaatsvinden. Ondanks een strakke tijdsplanning houd je wel rekening met je eigen veiligheid en die van anderen. Verder beschik je over een ondernemende en commerciŽle houding.

Spreken de werkzaamheden van Onderwerkmaker/ ondernemer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!