Aankomend onderofficier maritiem

Waar werk je?

Als aankomend onderofficier maritiem werk je en leef je in een militaire omgeving, in de meeste gevallen bij de Koninklijke Marine. Je hebt zowel uitvoerende als leidinggevende taken. Je opdrachten kunnen zowel plaatsvinden bij dag als duisternis en tijdens alle weersomstandigheden op zee.

Wat doe je?

Tijdens je werkzaamheden voer je algemene onderhouds- en reinigingswerkzaamheden uit op een marineschip. Je constateert defecten en slijtage en je informeert de leidinggevende hierover. Wanneer je een opdracht van je leidinggevende ontvangt, bereid je deze samen met je teamleden voor. Je verdeelt de taken en formuleert een voorlopig plan. Je geeft mondelinge bevelen om het plan in chronologische volgorde uit te voeren. Je stelt je basisgevechtsuitrusting samen en maakt deze gebruiksgereed. Je controleert hierbij of je teamleden voldoende uitgerust zijn. Na het volbrengen van de opdracht, evalueer je met je team de taken en geef je iedereen persoonlijke adviezen. Je voert ook individuele gesprekken met nieuwe medewerkers.

Tijdens je verblijf ben je dagelijks bezig met sporten. Je werkt op basis van beschreven trainingsplannen. Hiermee train je jouw team op tactische optreden, operationele taken ceremoniŽle en militaire taken. Je bent alert op calamiteiten. Je voert wacht-, brand- en sluitrondes uit op diverse locaties. Je houdt met behulp van radars de lucht- en bovenwatercontacten in de gaten. Hierbij adviseer je ook het commando over de instellingen van de (randapparatuur). Tenslotte assisteer je in opdracht van je leidinggevende het ontmeren, afmeren en ankeren van de varende eenheid.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep moet je goed kunnen samenwerken, omdat je een voornamelijk leidinggevende rol hebt. Je moet jouw teamleden kunnen coachen en je moet een eenheid met hen kunnen vormen. Je hebt veel verantwoordelijkheid en je zorgt dat opdrachten goed uitgevoerd worden. Daarnaast ben je stressbestendig, flexibel en het is vooral belangrijk om niet bang te zijn aangelegd.

Spreken de werkzaamheden van Aankomend Onderofficier Maritiem je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!