Allround medewerker watersportindustrie

Waar werk je?

Als allround medewerker watersportindustrie werk je bij bedrijven die actief zijn werkzaam in de watersportindustrie, in zowel bouw, jachthavens, reparatie en onderhoud, jachtmakelaardij, detailhandel en vaarscholen. In de watersport bestaan verschillende seizoenen en de werkzaamheden zijn daar vaak aan verbonden. In het voorjaar worden bijvoorbeeld de schepen te water gelaten en in de winter ligt het accent meer op het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Wat doe je?

De invulling van jouw taken varieert met het soort bedrijf en de bedrijfsgrootte van het bedrijf waar je werkt. Bij grotere bedrijven, met name in de nieuwbouw van boten, kent dit beroep een aantal specialistische, kenmerkende werkzaamheden. Je onderhoudt en repareert met name jachten en installeert onderdelen van jachten, zoals motoren en installaties aan boord (gas, elektra en water) en brengt verfsystemen aan. Je werkt met diverse materialen en voert zowel aan exterieur (de buitenkant van het jacht) als interieur (de binnenkant van het jacht) reparaties uit.

Je zorgt voor een klantvriendelijke ontvangst van gasten/klanten en speelt een sleutelrol in de informatieverschaffing. Daarnaast bied jij diverse diensten aan en handel jij deze af. Ook voer je diverse hijs- en transportwerkzaamheden uit. Zo plaats (zet) en strijk je de masten, verzorg je de opslag van de masten, hijs je schepen in en uit het water, transporteer je schepen en – indien nodig – verzorg je het op een verantwoorde wijze opbokken van schepen. Je onderhoudt de afspuitplaats en de afmeerplaatsen en steigers. Tevens bedien en onderhoud je de eventuele pompinstallaties die onderdeel zijn van de afspuitplaats en hef je storingen op. Je helpt milieuproblemen te voorkomen. Daarnaast onderhoud je gebouwen, voorzieningen, accommodaties en winkels en voer je hier timmer-, schilder- en reparatiewerkzaamheden aan uit. Ten slotte onderhoud je machines, gereedschappen en materialen die je gebruikt.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnen om kunnen gaan met allerlei soorten mensen. Niet alleen met collega's, maar ook met klanten. Je informeert ze over producten en diensten en geeft ze instructies. Het is dus belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Daarbij spreek je één of meerdere vreemde talen. Ook houd je rekening met de veiligheid van zowel collega's als klanten.

Spreken de werkzaamheden van Allround Medewerker Watersportindustrie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!