Servicetechnicus werktuigbouw

Waar werk je?

Als servicetechnicus werktuigbouw werk je bij bedrijven die het onderhoud en service verzorgen aan productiemachines, verschillende soorten krachtbronnen en werktuigen. Jouw werkzaamheden vinden vooral plaats bij klanten op locatie.

Wat doe je?

Tijdens je werkzaamheden signaleer je storingen aan productiemachines en verhelp je deze. Je leest Nederlandse- en Engelstalige gebruikersinstructies, zodat je storingen kunt verhelpen. Tijdens de inspectie van werktuigbouwkundige apparaten gebruik je meetapparatuur om te kijken of alles goed werkt. Daarnaast verricht je ook preventief onderhoud. Je vervangt oude onderdelen en je zorgt dat het voldoet aan de veiligheidseisen. Hierbij heb je een adviserende rol, dit betekent dat je een klant bijvoorbeeld advies geeft over de milieuvriendelijkheid van nieuwe onderdelen. Tenslotte houd je de verrichte werkzaamheden bij en noteer je wat er qua onderhoud is verricht aan een machine of apparaat. Zo kan er later goed gecontroleerd worden wat voor onderhoud er verricht is.

Wat moet je kunnen?

In dit beroep heb je veel vrijheid. De meeste werkzaamheden zijn onregelmatig en kunnen veel van elkaar verschillen. Je moet goed kunnen communiceren. De storingen moet jij verhelpen en dit communiceren naar de klant. Zodat zij weten wat het probleem is en wat jij als servicetechnicus gedaan hebt om het probleem te verhelpen. Je moet mee kunnen denken met de klant en duidelijk maken hoeveel geluidsoverlast jouw werkzaamheden kunnen aanrichten. Ook moet je geduldig blijven en vragen netjes kunnen beantwoorden.

Spreken de werkzaamheden van Servicetechnicus Werktuigbouw je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!