Autospuiter (3)

Waar werk je?

Als autospuiter werk je bij diverse autobedrijven, zoals autogarages(autoherstelbedrijven), autofabrieken en gespecialiseerde spuiterijen. Je gaat dus aan het werk in de carrosseriebranche.Jouw werkzaamheden voer je uit in de wekrplaats.

Wat doe je?

Als autospuiter zorg je ervoor dat de kleur van de auto er zo uit komt te zien zoals je van tevoren doorkrijgt. Je bereidt de behandeling helemaal voor. Daarna voer je de taak zelf uit. Deze taak bestaat uit het voorbereiden van het wagen voor de verf, hierbij moet je denken aan het schuren en het vetvrij maken van de auto en eventueel het aanbrengen van een grondverf. Daarna breng je de gewenste kleur aan en lak je de auto af, waarna je de auto aflevert aan bijvoorbeeld je klant. Ook zorg jij ervoor dat je zowel in kwaliteit en uiterlijk de perfecte resultaat bereikt, zonder dat de klant te lang op zijn auto moet wachten.

Wat moet je kunnen?

Je kunt zowel zelfstandig als in een team van collega's werken. Bij je werkzaamheden voel je je verantwoordelijk voor de auto van de klant. Het is dan ook belangrijk dat je kwaliteit levert. Daarbij ben je enthousiast en toon je interesse. Ook vind je het niet erg om de handen uit de mouwen te steken en ben je je ervan bewust dat je met gereedschappen en gevaarlijke stoffen werkt. Veiligheid staat dus altijd voorop!

Spreken de werkzaamheden van Autospuiter (3) je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!