Beroepssporter

Waar werk je?

Als beroepssporter verdien je je geld met de sport die je beoefend. Je presteert op een absoluut topniveau in de sport waarin je actief bent. Je hebt contacten met collega sporters, begeleiders, trainers, maar eventueel ook met sponsoren en journalisten. Afhankelijk van je sport ben je zelfstandige of werk je onder contract van een club.

Wat doe je?

Als beroepssporter ben je fulltime bezig met je sport en verdien je hier je geld mee. Je participeert op topniveau in de sport en staat vaak in het middelpunt van de belangstelling van het publiek. Naast de sport ben je ook bezig met de zakelijke kanten om je carrière mogelijk te maken. Sponsorcontracten, het inspreken van reclameboodschappen of het aanprijzen van een product kan allemaal tot je takenpakket behoren. Topsport is vrijwel altijd een carrière die na enkele topjaren afgelopen is. Het is daarom verstandig tijdens deze periode al goed rekening te houden met wat je na je carrière wilt doen en daar eventueel alvast de kennis voor op te doen en de contacten voor te leggen.

Wat moet je kunnen?

Als topsporter ben je talentvol en heb je een absolute passie voor je sport. Je vind het plezierig om fulltime te trainen en ook de rest van je leven grotendeels in te richten om je sport zo goed mogelijk te kunnen beoefenen. Je beschikt over een excellente conditie en gezondheid. Je kunt omgaan met sterke competitie en bent in staat zowel met grote lof als met sterke kritiek om te gaan. Behartigen.