Sport- en Bewegingsleider

Waar werk je?

Je werkt bij een fitnesscentrum, sportvereniging, zwembad of je verzorgt sportlessen op scholen. Ook organiseer je wedstrijden, surviveltochten en toernooien. Jij houdt je, afhankelijk van waar je werkt, bezig met uiteenlopende sporten zoals basketbal, voetbal, zwemles, tennis en judo. In je beroep werk je met verschillende doelgroepen, zoals bejaarden, recreanten en kinderen.

Wat doe je?

Je begeleidt en traint mensen die komen sporten. De spelregels leg je duidelijk uit, en verder doe je de oefeningen of sport voor. Je bereidt sportactiviteiten, sportlessen en wedstrijden voor. Dit doe je door een planning te maken en het materiaal klaar te zetten. Je zult ter voorbereiding ook vergaderingen moeten bijwonen. Jij onderhoudt de plek waar je werkt en de materialen en apparaten die je gebruikt. Afhankelijk van je werkplek kun je sportactiviteiten in de buurt organiseren en kun je meehelpen met kinderfeesten zoals Sinterklaas. Na afloop evalueer je de activiteiten.

Wat moet je kunnen?

Je moet niet bang zijn om voor een groep mensen te staan en aan hen leiding te geven. Verder ben je gezond, fit en kun je goed bewegen. Dit vind je ook leuk om te doen. Ook kun je goed organiseren, ben je flexibel en sociaalvaardig. Je moet immers met verschillende soorten mensen omgaan. Verder ben je gastvrij, enthousiast en geef je het goede voorbeeld. Je kunt ook EHBO en reanimatie toepassen.