Sollicitatie Specialist

Enschedesestraat 43
7551 EJ Hengelo
Sollicitatie Specialist

Margreet Jonker

Regio's:
Overijssel, Groningen, Gelderland, Friesland, Drenthe
Vakgebieden:
sollicitatietraining, psychologisch advies, outplacement, loopbaancoaching

* Ben jij die professional en op zoek naar een passende baan?
* Lukt het jou niet om positief op te vallen in sollicitatie procedures?
* Moet je gedwongen je werkplek verlaten en op zoek naar wat anders?
* Heb je werk, maar wil je beter, anders en/of hoger op?
* Loop je vast in werk of opleiding en zoek je begeleiding?
* Wil je meer bewust worden van je eigen kwaliteiten en talenten, zodat je effectiever gaat functioneren?

Sollicitatie Specialist helpt je bij je carrière verbetering.

Hoe je de juiste stappen leert zetten in je loopbaan, hoe je je kwaliteiten in beeld hebt, hoe je jezelf het beste succesvol kan presenteren en hoe jezelf goed voor kan bereiden bij sollicitaties en hoe je met plezier naar je werk gaat, kan allemaal aanbod komen bij maatwerksessies.
Wij helpen je graag én met succes!

Werkwijze is dat we eerst een oriënterend vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben. Er moet een match zijn.
Jij moet je goed voelen in contact met mij en dat je het ook als een veilige en vertrouwde omgeving ervaart. Als blijkt dat wij samen kunnen gaan werken, dan gaan wij samen met je aan de slag.

Reacties van klanten:
“Margreet heeft mij geholpen met mijn zoektocht naar een baan die bij mij past. Met een aantal gesprekken heeft ze mij met haar positieve aanpak geïnspireerd en geprikkeld.
Ze heeft mij waar nodig in de goede richting gestuurd en diverse bruikbare handvatten aangereikt om mijn doel te kunnen bereiken. De gesprekken waren leerzaam, waardevol (nieuwe inzichten) en het zetje in de rug die ik nodig had. Waarom zou ik Margreet aanraden? Ze creëerde snel een vertrouwde sfeer waardoor ik mij op mijn gemak voelde. Haar enthousiasme en positieve houding werken aanstekelijk. Ze is gedreven, gemotiveerd, helpt je oprecht verder en zet daarbij graag een stap extra.”
Bjorn

“Samen met Margreet heb ik een koers kunnen uitstippelen: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?.
Margreet is professioneel en niet te zakelijk, waardoor je je snel op je gemak voelt. Ze voelt precies aan waar je vastloopt en houdt je een spiegel voor zodat je zelf tot antwoorden/ oplossingen komt.
Een aanrader, voor zowel individuen als groepen!”
Esther

“Met plezier kijk ik terug op de mooie en leerzame gesprekken die ik heb gevoerd met Margreet. De gesprekken gaven mij positieve energie om mijn nieuwe baan te vinden. Margreet is een prettige coach met beide benen op de grond”.
Daniëlle

“Ik heb Margreet leren kennen als een specialist op gebied van communicatie. Ze heeft veel kennis van NLP en het leuke is dat je het direct in de praktijk kunt toepassen. Een echte aanrader en leuk om te doen!”
John

Naast de locatie in Hengelo (Ov) beschikken wij ook over een locatie in Grou (Fr). Daarnaast bestaan er - in overleg - mogelijkheden voor begeleiding op de werkvloer of elders.

Bel voor een vrijblijvende kennismaking; [klik hier voor het telefoonnummer] .
Ik ontmoet je graag en help je graag verder en vooruit.

Tips & advies

Tips sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief bestaat uit een introductie, een middenstuk en een conclusie. In de introductie noem je expliciet de vacature waarop je solliciteert en indien relevant de manier waarop je op de vacature bent geattendeerd. Bijvoorbeeld via een advertentie of de vacature op een website. In het middenstuk heb je de mogelijkheid om jezelf te presenteren aan de werkgever. Hierbij leg je duidelijk uit waarom jij geschikt bent voor de vacature. Hierbij kun je jouw kwaliteiten benutten die je in het bijzonder geschikt maken voor de baan. Som kort je persoonlijke kwaliteiten op en ga in op de eisen die aan de kandidaat worden gesteld.
In de conclusie rond je de sollicitatiebrief af, waardoor je de lezer met een positief beeld achterlaat. Je vat nog eens kort samen wat je belangrijkste kwaliteiten voor de vacature zijn. Je noemt alle bijlagen en maakt duidelijk dat je bereid bent eventuele verdere informatie te verstrekken wanneer de lezer daar behoefte aan heeft. Sluit af met de opmerking dat je graag een toelichting geeft op je sollicitatiebrief middels een persoonlijk gesprek.

Tips sollicitatiebrief schrijven:

Bouw je zinnen grammaticaal goed op
Gebruik professioneel vocabulaire
Maak gebruik van witregels tussen de alinea’s
Gebruik voor je sollicitatiebrief en CV hetzelfde lettertype
Zorg dat je sollicitatiebrief interessant is om te lezen
Met een sollicitatiebrief kun je jezelf verkopen door de belangrijkste punten aan je CV uit te stippen. Een brief geeft bovendien de mogelijkheid om zaken aan te stippen die niet in je CV staan. Bijvoorbeeld je persoonlijke kwaliteiten die voor de vacature van belang zijn. Het schrijven van een goede sollicitatiebrief toont aan dat je talent hebt en het weerspiegelt jouw mogelijkheden om duidelijk en effectief te communiceren.
Wil jij nog meer tips om een sollicitatiebrief te schrijven?
Neem contact met ons op. Sollicitatie Specialist, Margreet Jonker [klik hier voor het telefoonnummer]

Tips voor tweede sollicitatiegesprek:

Bij een tweede sollicitatiegesprek zullen de vragen meer gericht zijn op zaken als primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Soms kan je ook worden gevraagd om een assessment of proefopdracht te doen. Als je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek vindt het bedrijf meestal dat je goed bij de bedrijfscultuur past. Het is minder oriënterend en meer concreet: wat verwacht je van elkaar op het gebied van de functie, het salaris en op het gebied van de arbeidsvoorwaarden? Één van de belangrijkste tips voor een tweede sollicitatiegesprek is dat je je goed moet voorbereiden en weet wat je wilt.
Wat betreft het salaris kun je op internet opzoeken wat in jouw geval reëel is. Het is verstandig om daar niet te ver onder te zitten, maar natuurlijk ook niet te ver er boven. Hetzelfde geldt voor de secundaire voorwaarden. Eis daarbij ook niet teveel, want het zou zonde zijn als je daarom die geweldige baan misloopt. Sommige werkgevers kiezen ervoor om ook nog een assessment of proefopdracht in de sollicitatieprocedure op te nemen. Dit wordt vaak gedaan om een nog betere selectie te kunnen maken en te kijken of je kunt waarmaken wat ze van jou verwachten.

ARBEIDSVOORWAARDEN
Als tips voor een tweede sollicitatiegesprek geven wij je mee dat het normaal is om naast het salaris ook naar de volgende zaken te vragen:
Pensioenregeling
Reiskostenvergoeding
Vakantiedagen
Tijdens een tweede sollicitatiegesprek kun je zelf ook vragen voorbereiden. Wat wil jij bijvoorbeeld weten van je toekomstige manager? Heb je nog specifieke vragen over de functie? Het is een misverstand dat je tijdens sollicitatiegesprekken geen vragen mag stellen. Wanneer je dit wel doet kom je juist goed voorbereid over en laat je zie dat je echt interesse hebt in de functie.
Wil je meer tips voor een (tweede) sollicitatiegesprek?
Neem contact met ons op. Sollicitatie Specialist, Margreet Jonker [klik hier voor het telefoonnummer]

Neem contact op met de coach