MBOjobmatch

Restauratiestukadoor Ontwerpen

 • Vacature
MBO
 • Zuid-Holland
 • Zeeland
 • Utrecht
 • Noord-Holland
 • Noord-Brabant
 • Overijssel
 • Limburg
 • Groningen
 • Gelderland
 • Friesland
 • Flevoland
 • Drenthe
Heel Nederland
13 februari 2022

Details van de functie

Logo Voor onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie van restauratiestukadoor ontwerpen.

Over ons
MBOjobmatch is een bemiddelaar gespecialiseerd in het plaatsen van geschikte kandidaten.
Voor diverse opdrachtgevers zijn wij op zoek naar vast of tijdelijk personeel, stagiaires, BBL- studenten of vakantiewerkers.

De werkzaamheden
Als restauratiestukadoor ontwerpen werk je bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in restauratiewerkzaamheden. Je bent werkzaam in kleine, middelgrote en grote bedrijven binnen de afbouw. Je voert jouw werkzaamheden uit voor diverse opdrachtgevers in met name de sector renovatie/restauratie en daarnaast in de woningbouw en utiliteitsbouw, zowel in onderhoudssituaties als bij nieuwbouw (gericht op nieuw, decoratief stukadoorswerk).

Over restauratiestukadoor ontwerpen
Kijk maar eens om je heen: Nederland staat vol met eeuwenoude gebouwen, kastelen en monumentale woonhuizen. Het stucwerk daarvan, zowel binnen als buiten, moet regelmatig gerestaureerd worden! Als restauratiestukadoor ontwerpen ben je veelal bezig met deze taak. Daarnaast word je als restauratiestukadoor ook wel ingezet bij nieuwe situaties, als de eigenaren specialistisch decoratief stucwerk willen.Je werkt op wisselende, vaak unieke locaties. En kan zowel worden ingezet aan het begin van een restauratietraject als tijdens reeds in gang gezette werkzaamheden, waarbij een beroep wordt gedaan op zijn deskundigheid.

Je voert restauraties en decoratief stukadoorwerk zowel binnen (restaureren/decoreren van wanden en plafonds) als buiten (aan gevels) uit en moet hierbij rekening houden met weersomstandigheden en het werken op hoogte. Je werkt individueel (bij restauratieplan), maar kan bij het uitvoerende werk ook in teams worden ingezet. In deze functie heb je te maken met jouw leidinggevende, opdrachtgever/klant, monumentenzorg, externe deskundigen, (interieur- of restauratie-)architect, uitvoerder, projectleider, stukadoors, restauratiestukadoor modelleren, onderaannemers, bedrijfsbureau, medewerkers uit andere disciplines (bv. schilders) en andere personen zoals bewoners. Dit is afhankelijk van de werkomstandigheden (restauratiewerk of nieuw werk, groot of klein project, utiliteit of woningbouw).

Je hebt te maken met veelal complexe en unieke schadebeelden aan restauratieobjecten. Door systematisch en grondig onderzoek te doen moet je komen tot een helder totaalbeeld. Je moet procedures combineren en/of bedenken omdat er zelden standaardoplossingen voorhanden zijn. Hierbij moet je telkens de juiste afweging maken, rekeninghoudend met een groot aantal factoren (wensen opdrachtgever, financiŽle mogelijkheden, risicoís, esthetisch en technisch verantwoord).

Wat wordt er van je verwacht
Als restauratiestukadoor ontwerpen moet je met behulp van technische tekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht, kennis van en gevoel voor stijlen en creativiteit geheel nieuwe ontwerpen maken of ontbrekende fragmenten ontwerpen. Je moet wensen en eisen van de klant kunnen omzetten in een beeldend en technisch ontwerp. Tevens ben je in staat om jouw ontwerpen zodanig toe te lichten en te visualiseren dat belanghebbenden als de opdrachtgever en leidinggevende een goed beeld krijgen van het resultaat en derden zijn ontwerp kunnen uitvoeren. Je zet bij jouw werk dan ook een breed scala aan (specialistische) kennis en vaardigheden in.

Spreken de werkzaamheden van Restauratiestukadoor Ontwerpen je aan? Solliciteer dan op deze vacature!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door MBOjobmatch gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.