Waterschap Aa en Maas

Technicus BBL niveau 4 (Aarle-Rixtel of Oijen)

 • Vacature
 • Stageplaats
 • BBL-plek
VMBO
 • Noord-Brabant
Aarle-Rixtel, Eindhoven, Helmond
13 augustus 2019
1 september 2019

Details van de functie

Logo [bTechnicus BBL niveau 4 (Aarle-Rixtel of Oijen)
Leergierig – teamspeler – initiatiefrijk

Aarle-Rixtel of Oijen – 32 uur


Reparaties en onderhoud uitvoeren aan de rioolwaterzuiverings- en slibverwerkingsinstallaties. En meedenken over én werken aan gave en innovatieve zuiveringsprojecten. Als leerling-technicus krijg jij de kans om vier dagen per week volledig mee te draaien in het team van onze zuiveringsregio in Aarle-Rixtel of Oijen. En de vijfde dag? Dan volg je op onze kosten de mbo-opleiding mechatronica om het vak van technicus volledig onder de knie te krijgen. Binnen no time groei jij uit tot technisch specialist bij waterschap Aa en Maas.

Dit ga je doen
Het dagelijks onderhoud van alle installaties in de zuiveringsregio Aarle-Rixtel of Oijen is in handen van jou en je collega’s. Af en toe kijk je mee met een ervaren technicus of procesoperator, maar veel vaker ga je zelfstandig aan de slag met de opdrachten die je krijgt. Het repareren van een pomp bijvoorbeeld. Of een periodieke onderhoudsbeurt aan de elektrische installatie van een rioolgemaal. Ook de eventuele storingen of afwijkingen die je tijdens een controleronde constateert, los je op. En krijg je specifieke praktijkopdrachten vanuit school? Dan voer je die ook bij ons uit.

Stilstand is achteruitgang, toch? Daarom werken we bij waterschap Aa en Maas aan vernieuwende projecten. En hierbij ben jij als leerling-technicus nauw betrokken. Je denkt mee over én werkt aan onze pilots en projecten die voor de toekomst van belang zijn. Zo werken we in Aarle-Rixtel aan een fijnzeefinstallatie die cellulosevezels van wc-papier terugwint. Daardoor kan er meer rioolwater dan voorheen aangevoerd en gezuiverd worden. En in Oijen staat een grootschalige renovatie van de gehele rioolwaterzuiveringsinstallatie op de planning, waarbij we uiteraard oog hebben voor innovatieve technieken. Kortom: jij hoeft je bij ons geen moment te vervelen!

Hier ga je werken
Waterschap Aa en Maas zorgt in het oosten van Brabant voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. We zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal dient. Dagelijks leveren we een hoog niveau van betrouwbaarheid en tegelijkertijd staan we, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

Jouw team
Je werkt bij het team Aarle-Rixtel of Oijen. Binnen onze regio zijn wij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de rioolwaterzuiveringsinstallaties en transportleidingen met gemalen. Naast technici bestaat jouw team uit procesoperators, administratief medewerkers, een werkvoorbereider, procestechnoloog en bedrijfsleider. Dagelijks starten we met een ochtendoverleg waarin we bespreken wat er die dag op het programma staat. De sfeer is informeel, de lijntjes zijn kort. Zo maken we optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring en krijgt iedereen de verantwoordelijkheid om zaken in goede banen te leiden. En af en toe komt het voor dat een van onze andere zuiveringsregio’s ondersteuning nodig heeft bij een groter technisch project. Jij en je collega’s gaan dan op die locatie aan de slag.

Dit ben jij
Volwaardig technicus worden: dat is jouw doel. Je bent graag op de hoogte van alle technische details van onze installaties en maakt je de informatie die je krijgt van collega’s supersnel eigen. Wij kunnen jou om een boodschap sturen: zelfstandig en nauwkeurig voer je je taken uit en neem je zelf het initiatief om zaken te verbeteren als dat nodig is. Is er een onverwachte storing of andere taak die voorrang heeft? Geen probleem, jij bent flexibel en kunt prioriteiten stellen. En loop je ergens tegenaan? Dan ben je niet bang om je stem te laten horen. Verder heb je:
 • Een vmbo-diploma.
 • Geen ervaring nodig. Je leert alles bij ons in de praktijk en op school.
 • Affiniteit met techniek: je bent handig en kunt reparaties zelf uitvoeren.

Dit krijg je van ons
Het bruto jaarsalaris waarmee een BBL-leerling niveau 3 start bedraagt ca. € 23.000,- inclusief Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van een 32-urige werkweek. Voor niveau 4 geldt een bruto jaarsalaris van ca. € 24.500,- inclusief IKB.

Verder krijg je een:
 • Een jaarcontract, met de mogelijkheid tot een vervolgaanstelling voor de duur van je BBL-traject.
 • Volledige vergoeding van je mbo-opleiding mechatronica.
 • Solide pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de beste overheidsorganisatie van 2018. We geloven dat dit (mede) komt doordat we investeren in onze medewerkers. Je krijgt hier volop de ruimte jezelf verder te ontwikkelen.

Reageer
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marja Vervoort, adviseur P&O, via telefoonnummer 073 – 615 66 68. Solliciteren kan tot 1 juli, door te klikken op de solliciteerbutton.

Bijzonderheden
Van nieuwe medewerkers wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Marja Vervoort
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Waterschap Aa en Maas gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.