Arkin

ANIOS spoedeisende psychiatrie

  • Vacature
  • Fulltime baan
  • Parttime baan
HBO
  • Noord-Holland
Amsterdam
25 maart 2020
1 juni 2020

Details van de functie

Logo ANIOS Spoedeisende Psychiatrie
Het bieden van openbare geestelijke gezondheidszorg in hartje Amsterdam betekent dat je veel kunt leren over diagnostiek, handelen in crisissituaties en het betrekken van naast-betrokkenen. Je kunt in juni, juli bij ons aan de slag.

Waar hebben we jouw talent voor nodig?
Je zorgt voor de diagnostiek, detoxificatie, behandelingen van en medische correspondentie over de cliŽnten. Je werkt zowel zelfstandig als multidisciplinair en neemt deel aan diverse afdelingsvergaderingen. Je draagt vanuit jouw kennis, ervaring en de praktijk bij aan het verder ontwikkelen van het zorgaanbod.

Op de werkplek wordt goede begeleiding geboden door de psychiaters en overige teamleden. De experts van de Spoedeisende Psychiatre bieden op donderdagmiddag onderwijs aan de ANIOS die er werkzaam zijn. Het onderwijs betreft allerlei facetten van de systemische werkwijze bij de crisisdienst.

De werkplek is een combinatie is van het Acuut Behandel Team (ABT's) met de Spoedeisende Psychiatrie. Bij alle vacatures wordt er 50% in de diensten buiten kantoortijden gewerkt en voor 50% tijdens kantoortijden.

Wie ben jij?
Je bent een BIG-geregistreerd basisarts met kennis van de GGZ en affiniteit met de cliŽnten doelgroep. Kennis van wet- en regelgeving WGBO en BOPZ is gewenst. Het werk kenmerkt zich door hectische momenten waarbij een flexibele houding en de vaardigheid om snel te kunnen schakelen noodzakelijk is.
Je bent een stevige persoonlijkheid die beschikt over inlevingsvermogen en creativiteit en je kunt met crisissituaties omgaan.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wat krijg je van ons?
Je kunt bij ons veel kunt leren over diagnostiek, handelen in crisissituaties en het betrekken van het systeem bij de behandeling. Op alle werkplekken is er een goede begeleiding vanuit psychiaters en overige teamleden, je werkt er multidisciplinair en je krijgt regulier onderwijs aangeboden.
Een jaarcontract voor 32-36 uur per week.
Arbeidsvoorwaarden en salariŽring zijn volgens de CAO GGZ FG 65, plus 8% vakantietoeslag en een 13e maand.

Wij hebben aanvullende arbeidsvoorwaarden, zo wordt het OV-woon-werkverkeer geheel vergoed (bij eigen vervoer geldt de CAO). Verder kun je deelnemen aan collectieve regelingen zoals een zorgverzekering en een fietsplan.
Arkin biedt een uitgebreid intern opleidingsaanbod. Als ANIOS volg je altijd de DIM training (De-escalerende Interventie Methode) maar je kunt bijvoorbeeld ook de gezondheidsrechtcursus BOPZ volgen, die digitaal en classicaal gegeven wordt.
Onze AIOS bieden maandelijks intervisie aan ANIOS. Hier kun je met collegaís jouw opstelling in moeilijke situaties bepreken, tips uitwisselen en je krijgt er inzicht op het GGZ specialisme waar zij werkzaam zijn.

Arkin is ook opleidingsinstituut met de beroepsopleidingen tot psychiater en tot verslavingsarts. Interne sollicitanten voor een opleidingsplaats worden altijd uitgenodigd voor een gesprek.

Je krijgt toegang tot Nrgize: een platform met allerlei (deels gratis) sportieve activiteiten: van boksclinics, bootcamps tot windsurfen.
Eens per ca 6 weken neem je deel aan roosterdiensten waarvoor een prima compensatieregeling geldt.

Wie zijn wij?
De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA) is onderdeel van Arkin en een samenwerkingsverband van Arkin en GGZ inGeest. Het behandelaanbod van de Spoedeisende Psychiatrie ziet er als volgt uit:

Op het verzoek van diverse verwijzers binnen Amsterdam waaronder politie, ambulance GGD huisartsen, kunnen 7 dagen per week 24 uur per dag acute psychiatrische beoordelingen en, indien nodig, behandeling van patiŽnten verzorgd worden. Het betreft daarbij altijd personen die in een crisis verkeren, waarbij het vermoeden op psychiatrische problematiek bestaat. PatiŽnten worden zowel binnen de locatie van de SPA,, SEH, politiebureau, thuis bij patiŽnt en elders gezien. Tijdens kantooruren wordt zorg geleverd door de Regionale Acuut Behandelteams en kunnen naast de al genoemde activiteiten ook kortdurende crisis behandelingen worden verzorgd.

Het Intensief Behandelteam is een gespecialiseerd team dat intensieve zorg thuis biedt om opnames te voorkomen/verkorten;
Het Mobiel Crisisteam Jeugd (MCT) kan 7 x 24 uur ingeroepen worden ten behoeve van kinderen die acute zorg en aandacht behoeven. Buiten kantooruren neemt het MCT Jeugd bovendien de zorg over van verschillende stedelijke jeugdhulpverleningsinstanties.
Voor behandeling wordt de meest geschikte vorm op de meest geschikte locatie geboden. Dit betekent dat na de crisisinterventie (samen met de cliŽnt) wordt nagegaan waar de patiŽnt naar doorverwezen kan worden. De houding van de medewerkers in de dagelijkse praktijk wordt het beste weer gegeven door 'Can do': 'niet kletsen, maar doen'.

Arkin is een organisatie op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg. Arkin behandelt ca 35.000 cliŽnten met ruim 4.200 collega's op locaties in Amsterdam en Utrecht en omgeving, Amersfoort, Dordrecht en Gorinchem. Arkin is ook opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.

Wil je meer weten?
Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Jurgen Cornelis (psychiater, plv-opleider, systeemtherapeut, onderzoeker) via het algemene nummer van de crisisdienst: [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Arkin