's Heeren Loo

Begeleider ouderen / LVB

 • Vacature
 • Parttime baan
MBO
 • Gelderland
Apeldoorn
26 maart 2020
29 augustus 2020

Details van de functie

Logo Begeleider ouderen / LVB

Help jij mij om mijn dag te regisseren en mij toch het gevoel van autonomie te geven? Ik kan nog veel, maar dit kost soms tijd. Signaleer jij veranderingen in mijn gedrag? Zorg jij voor een warm en veilig thuis?

Waar ga je werken
In het prachtige, groene Apeldoornsche Bosch ligt woonzorgpark Groot Schuylenburg. Hier wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking in een beschermde omgeving. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen, want er komt niet veel verkeer. Op het terrein zijn alle voorzieningen aanwezig, zoals een bakkerij, een zwembad, een brasserie en een kinderboerderij.

In deze nieuwbouwwoning wonen 10 cliŽnten, zowel mannen als vrouwen. Ze hebben ieder hun eigen studio en een eigen aangrenzend buitenterras. De cliŽnten variŽren in de leeftijd van 50 tot 80 jaar oud. De methodiek waar voornamelijk mee gewerkt wordt is het ĎíOuderenhuisíí. Het doel hiervan is om de cliŽnt een zo prettig mogelijk oude dag te bieden, waarin de kwaliteit van het leven voorop staat. Om dat te bereiken hebben deze bewoners zowel begeleiding als verzorging nodig.

Wie ga je helpen?
In de begeleiding en verzorging van onze cliŽnten focus je op kracht, aanleg en talent bij de cliŽnt. Je houdt in stand wat de cliŽnt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt. Deze oudere cliŽnten hebben uiteenlopende zorgvragen en kunnen dit ook verbaal duidelijk maken. Naast hun (lichte) verstandelijke beperking is er sprake van autisme en verouderen zij fysiek, waarvoor je verpleegtechnische handelingen uitvoert. Ook bied je palliatieve zorg. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen. Zo zorg je ervoor dat de cliŽnt een prettige en veilige oude dag heeft.

Vanwege hun verstandelijke beperking kan het ze moeite kosten om gezonde relaties aan te gaan. Vaak hebben ze een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ook hebben enkele van deze cliŽnten hechtingsproblemen. Jij weet hoe je met deze kwetsbare doelgroep om moet gaan.

Kortom; een afwisselende functie in zowel psychische begeleiding als in verzorging.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliŽnt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dť manier om een cliŽnt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien.

In ieder geval verlies je de behoefte van de cliŽnt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliŽnt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol. Voor de cliŽnt ťn voor je team.

Dit bieden wij
 • Een contract voor 20 tot 24 uur per week. In overleg is meer of minder werken ook mogelijk.
 • Een brutosalaris van minimaal Ä1.898,- en maximaal Ä 2.807,- (FWG 40) conform de CAO Gehandicaptenzorg, bij een fulltime dienstverband, - gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.
 • CarriŤrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via 'Mijn Leeromgeving' en e-learning via GoodHabitz.

Dit ben jij
Je bent minimaal een mbo-niveau 3 professional met een afgeronde zorgopleiding. Daarnaast vragen wij het volgende:

​- Je bent op een professionele manier betrokken bij de cliŽnten, je bent daadkrachtig, je handelt vanuit de individuele leer-/werkdoelen van de cliŽnt en je weet wanneer je mee moet bewegen en wanneer niet.
 • Je herkent de ondersteuningsvraag en je weet de juiste wijze van begeleiding te organiseren.
 • Je bent resultaatgericht, waarbij je knelpunten inzichtelijk en bespreekbaar maakt.
 • Je vindt het heel leuk dat je de cliŽnt zowel kan begeleiden als verzorgen.
 • Je bent een stabiele persoonlijkheid, zodat je duidelijkheid en structuur aan de cliŽnten kan bieden.

Solliciteren?
Heb je interesse? Dan ontvangen we graag jouw cv en een (korte) motivatie.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Alie van Dort, manager zorg, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] of met Bente Vesper, medewerker recruitment, op telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .

Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM. Daarom houden we onze sollicitatiegesprekken mogelijk via de telefoon of beeldbellen.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van 's Heeren Loo