Unica

Stage Concurrentieanalyse Unica Groep

Details van de functie

Logo Dankzij gespecialiseerde kennis en diverse disciplines, levert Unica een compleet pakket aan diensten die maar weinig andere technisch dienstverleners kunnen bieden. Dit kan ons een sterke marktpositie opleveren, als we goed duidelijk maken hoe we ons onderscheiden van concurrenten. In deze stage maak je een uitgebreide concurrentieanalyse voor Unica, met aanbevelingen voor onze positionering.Waarom deze stage?
Unica is volop in ontwikkeling. Met een omzet van ruim 500 miljoen euro en meer dan 2.700 medewerkers behoort onze bedrijvengroep tot de top 5 technisch dienstverleners in Nederland. De technische sector ondergaat minstens zoveel veranderingen. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop wij ons richting de markt en in het aantrekken van nieuwe medewerkers presenteert. De veranderingen vragen om een gedegen beoordeling van ons bedrijf ten opzichte van onze concurrenten, die jij maakt met deze concurrentieanalyse.Wat ga je doen?
Jouw onderzoek begint met de financiŽle kengetallen en een analyse hoe onze concurrenten hun bedrijf en portfolio hebben georganiseerd. Je kijkt ook naar de gespecialiseerde disciplines, waarop andere marktsegmenten en gespecialiseerde concurrenten van toepassing zijn dan in onze traditionele dienstverlening. We zijn daarnaast geÔnteresseerd in specifieke thema?s die belangrijk zijn in onze sector, zoals duurzaamheid, aantrekkingskracht op de arbeidsmarkt en maatschappelijke relevantie. Onze slogan is niet voor niets Samen maken we de toekomst, dus we willen graag weten hoe we die zo goed mogelijk waar kunnen maken en op welke punten Unica zich anders positioneert dan zijn concurrenten.Alle bevindingen uit de analyse breng je samen in een model waarin je de prestaties van ons bedrijf meetbaar maakt. Het eindresultaat van jouw stage is als het ware een nulmeting hoe Unica er nu voor staat in relatie tot zijn belangrijkste concurrenten, inclusief jouw aanbevelingen hoe we onze positie op diverse vlakken kunnen versterken. Daarmee kunnen we deze aanbevelingen in de praktijk brengen en kunnen we het succes daarvan aan de hand van het door jou opgestelde concurrentiemodel meten. Jouw onderzoek krijgt zo een belangrijke plek in de marketingstrategie van ons bedrijf.Wat leer je?
Binnen deze stage krijg je inzicht in een complexe en daardoor uitdagende organisatiestructuur. Unica bestaat uit een netwerk van bedrijven, die zelfstandig zijn en allemaal geleid worden door ondernemers. Je werkt in een omgeving met veel stakeholders en een uitgebreide DMU en leert hoe je draagvlak creŽert voor jouw onderzoek. De diepgaande marktanalyse geeft je tevens inzicht in een sector die de afgelopen tijd ingrijpend veranderd is en een cruciale rol heeft in het verbeteren van het woon- en werkplezier.
>

Voor deze stage zijn we op zoek naar enthousiaste stagiair die voldoet aan onderstaand profiel:
 • 3e- of 4e jaars hbo-student marketing, bedrijfskunde, commercie, communicatie of een vergelijkbare opleidingsrichting
 • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar
 • Beschikbaarheid: per direct of vanaf begin collegejaar 2020/2021
 • Minimaal 5 maanden beschikbaar
 • Hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je kunt goed prioriteiten stellen en hebt geen moeite hebt met het behalen van deadlines
>

 • Praktijkbegeleiding door marketing- en communicatieprofessionals
 • Uitdagende opdracht waar kennis van verschillende disciplines en marktsegmenten samenkomen
 • Kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven van de Unica Groep
 • Veel vrijheid om je stage naar eigen inzicht in te vullen
 • Stagevergoeding
>

Unica is dť allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, meer dan 2.700 medewerkers en een omzet van ruim ? 500 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.>
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Unica