Unica

Stage Marketing & Communicatie Unica Groep

Details van de functie

Logo Dankzij gespecialiseerde kennis en diverse disciplines, levert Unica een compleet pakket aan diensten die maar weinig andere technisch dienstverleners kunnen bieden. Dit kan ons een sterke marktpositie opleveren, als we goed duidelijk maken hoe we ons onderscheiden van concurrenten. In deze stage krijg je te maken met uitdagende vraagstukken over positionering en branding en doe je aanbevelingen voor de verdere versterking van onze concurrentiepositie.

Waarom deze stage?
Unica is volop in ontwikkeling. Met een omzet van ruim 500 miljoen euro en meer dan 2.700 medewerkers behoort onze bedrijvengroep tot de top 5 technisch dienstverleners in Nederland. De technische sector ondergaat minstens zoveel veranderingen. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop wij ons richting de markt en in het aantrekken van nieuwe medewerkers presenteert. De veranderingen vragen om nieuwe inzichten en een onafhankelijke advies hoe wij onze diensten daarin het beste kunnen positioneren. Jij ondersteunt daarbij in deze stage.

Wat ga je doen?
De exacte invulling van jouw stage bepalen we in overleg, maar in jouw stagewerkzaamheden krijg je te maken met verschillende vraagstukken die met de positionering van ons bedrijf te maken hebben. Je kunt daarbij denken aan een concurrentieanalyse, een advies over branding van oplossingen die we vanuit verschillende bedrijven leveren of een onderzoek naar de concrete toepassingsmogelijkheden voor een specifiek product. Jouw onderzoek krijgt zo een belangrijke plek in de marketingstrategie van ons bedrijf.

Wat leer je?
Binnen deze stage krijg je inzicht in een complexe en daardoor uitdagende organisatiestructuur. Unica bestaat uit een netwerk van bedrijven, die zelfstandig zijn en allemaal geleid worden door ondernemers. Je werkt in een omgeving met veel stakeholders en een uitgebreide DMU en leert hoe je draagvlak creŽert voor jouw onderzoek. Je krijgt in deze stage tevens inzicht in een interessante sector die de afgelopen tijd ingrijpend veranderd is en een cruciale rol heeft in het verbeteren van het woon- en werkplezier.
>

Voor deze stage zijn we op zoek naar enthousiaste stagiair die voldoet aan onderstaand profiel
  • 3e- of 4e jaars hbo-student marketing, bedrijfskunde, commercie, communicatie of een vergelijkbare opleidingsrichting
  • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar
  • Minimaal 5 maanden beschikbaar
  • Hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel
  • Je kunt goed prioriteiten stellen en hebt geen moeite hebt met het behalen van deadlines
>

  • Praktijkbegeleiding door marketing- en communicatieprofessionals
  • Uitdagende opdracht waar kennis van verschillende onderdelen van marketing & communicatie terugkomen
  • Kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven van de Unica Groep
  • Veel vrijheid om je stage naar eigen inzicht in te vullen
  • Stagevergoeding
>

Unica is dť allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, die alle vraagstukken op het gebied van techniek in en om gebouwen oplost. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IOT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters, meer dan 3.000 medewerkers en een omzet van ? 539 miljoen behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.>
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Unica