Rexel Nederland BV

Accountmanager

  • Vacature
  • Fulltime baan
  • Parttime baan
  • Vast contract
MBO
  • Noord-Brabant
Eindhoven
13 juli 2020
1 oktober 2020

Details van de functie

Logo Als Accountmanager bij Rexel Nederland ben je verantwoordelijk voor de omzet, winst en marge van jouw rayon. Het bezoeken van klanten is de hoofdtaak, waarbij je inspeelt op de wensen en behoeften van de klant. Je brengt in samenwerking met je collega's van de Binnendienst offertes uit, waarin je als Accountmanager de leidende rol vervult.

De klanten zijn voornamelijk elektrotechnische installatiebedrijven werkzaam in de woningbouw en utiliteit (het bouwen van kantoren). Je verkoopt diverse elektrotechnische producten, zoals schakelmateriaal, verlichting, verdeelkasten, zonnepanelen en laadstations voor elektrische auto’s.

Wat doe je?
In de afspraak wil je de juiste informatie achterhalen. Je wilt inventariseren aan welke producten de klant behoefte heeft en tegen welk prijsniveau. Rexel heeft heel veel verschillende producten, types producten en dezelfde producten van andere fabrikanten, dus het is belangrijk de wensen van de klant duidelijk af te stemmen. Ook op het logistieke vlak wil je duidelijkheid hebben: je wil weten waar, wanneer en hoe de producten afgeleverd dienen te worden.

Je stemt vervolgens goed met de klant af wat je van elkaar kan verwachten en wanneer je de offerte kunt opsturen. Als je terugkomt op de vestiging, stel je in samenwerking met de Binnendienst de offerte op. Als het nodig is, neem je samen met de Vestigingsmanager contact op met de fabrikant om eventueel prijsafspraken te maken. Ten slotte plan je een vervolgafspraak met de klant in waarin je de offerte bespreekt en de order ontvangt (als het goed is). Daarna worden de zaken projectmatig geregeld met de klant en je collega’s.

Over ons
Rexel Nederland is een groothandel in elektrotechnische materialen, die producten en diensten op het gebied van procesoptimalisatie, techniek en energiemanagement aanbiedt. Het bedrijf is onderdeel van de Rexel Group, één van de marktleiders in de distributie van elektrotechnische materialen. Rexel streeft ernaar om samen met haar klanten en leveranciers de best mogelijke totaaloplossing te ontwikkelen en nieuwe markten te creëren.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Sari Menkveld
E-mailadres:

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Rexel Nederland BV gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
  • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.