Dichterbij

Dienstverleningscoördinator

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
 • Vast contract
HBO
 • Gelderland
 • Limburg
 • Noord-Brabant
Nijmegen, Den Bosch, Sittard
20 juli 2020
1 september 2020

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?
Bij Dichterbij kunnen alle cliënten rekenen op zorg en ondersteuning op maat – van kinderen en jongeren tot volwassenen en ouderen die bijna met ‘pensioen’ gaan; met een lichte verstandelijke beperking of met ernstige meervoudige beperkingen. We hebben oog en oor voor de behoeften en wensen van al deze verschillende mensen. ‘Wat heb je nodig? Wat vind je leuk? Wat kun je goed? Wat wil je nog leren?’ Kijken naar mogelijkheden biedt kansen!

Als dienstverleningscoördinator (dvc’er) ben je verantwoordelijk voor de zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke (en soms ook lichamelijke en/of psychische) beperking. Je bent de spil in hun ondersteuning. Samen met de begeleiders stimuleer je hen om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Jullie motiveren hen om steeds (nieuwe) stapjes te zetten en houden daarbij goed zicht op ieders behoeften, wensen en mogelijkheden. Jullie geven de cliënten zo veel mogelijk zelf de regie. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk.

Voor alle cliënten stel je een individueel ondersteuningsplan op. Hiervoor werk je nauw samen met de gedragsdeskundige, begeleiders en verwanten. Je coacht, stimuleert en ondersteunt je collega’s om met elkaar de gestelde doelen te bereiken. Natuurlijk betrek je daarbij ook het netwerk van de cliënt (familie en vrijwilligers). Als dienstverleningscoördinator werk je op locatie deels mee in het rooster. Hoeveel uren je meedraait in de zorg is afhankelijk van het aantal mensen van wie jij dvc’er bent en hun problematiek.

Dit ben jij
Je hebt een zorggerelateerde opleiding op hbo-niveau afgerond en hebt hart voor onze cliënten en de zorg. Je staat stevig in je schoenen, weet van aanpakken en kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Dankzij jouw helikoptervisie heb je oog voor de belangen van je cliënten, hun verwanten, je collega’s en andere betrokkenen. Je verstaat de kunst die verschillende belangen te verenigen en garandeert zo de beste zorg aan de cliënten.

Met lokale partners bouw je aan een stevig netwerk rondom de cliënt. Je vindt het prettig om in een (multidisciplinair) team te werken en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen. Daarbij beschik je over uitstekende coachingsvaardigheden. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van ‘maren en bezwaren’. Ervaring in een soortgelijke functie en het werken met mensen met een verstandelijke beperking is een pre.

Dit krijg je ervoor terug
 • Een salaris van FWG 50 (minimaal € 2.345,- en maximaal € 3.505,- bruto), conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.
 • Je uren zijn in onderling overleg bespreekbaar.
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken.

Zo werken wij
Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliënt, zijn of haar verwanten en jij als Dienstverleningscoördinator (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in. De manier waarop wij cliënten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagt’. Ontdek onze werkwijze via www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt

Met wie ga je dat doen?
Je werkt met cliënten en je collega’s. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor.

Waar ga je dat doen?
Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en het ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan bij een woning zijn, maar ook op een behandellocatie. Wij helpen jou je droom te realiseren. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Meer weten? Of solliciteren?
Via de button hieronder kun je je cv en motivatiebrief uploaden en insturen. Binnen een week krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie. Een telefonische screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Heb je vragen over deze functie? Of wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Bel [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Dichterbij
Contactpersoon:
T.a.v. Wervingsbureau
E-mailadres: