Shunter

Leerling Monteur met passie voor techniek (BBL-traject)

 • Stageplaats
 • BBL-plek
VMBO
 • Zuid-Holland
 • Zeeland
 • Noord-Brabant
Rotterdam
27 juli 2020
1 december 2020

Details van de functie

Ben jij degene die aan locomotieven wil werken, waarbij het hele scala van techniek gedurende je werk en opleiding voorbij komt van hydrauliek, pneumatiek, elektro en mechanisch?

Leerling Monteur (BBL-leerling)
Klaar met fulltime studeren, maar je wilt wel een mbo opleiding volgen? Shunter biedt je de mogelijkheid om betaald vier dagen te werken en één dag de opleiding Railvoertuigen servicemonteur (Eerste Monteur mechatronica) aan Techniek College Rotterdam te volgen.
Shunter is één van de weinige onderhoudsorganisaties waar je kunt werken een locomotieven in Nederland. Wij zijn gevestigd aan de Waalhaven in Rotterdam en bestaan uit de afdelingen diesellocomotieven, elektrische locomotieven, projectonderhoud en wagons. Wij streven naar om het beste onderhoudsbedrijf van spoorwegmaterieel te zijn voor de klant. Dit doen wij door je veel opleidingen en trainingen aan te bieden op gebied van techniek en veilig werken.

Wat ga jij doen?
In de functie van Leerling Monteur wordt je begeleidt door een praktijkopleider die al wat jaren ervaring heeft met het onderhoud van locomotieven. Deze collega begeleidt jou om uiteindelijk te groeien in alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden.
Jouw dag kan er bij Shunter als volgt uitzien: Start je dag met je collega’s en loop langs bij de Voorman die de werkomschrijvingen heeft liggen van de locomotief die vandaag door jou onderhouden wordt. In de werkomschrijving staat een checklist die gevolgd moet worden om de locomotief weer veilig te laten rijden, deze loop je door of laat je na afloop van je werk controleren door je praktijkopleider. Doormiddel van de checklist doe je het onderhoud en is er iets wat niet voldoet dan repareer/herstel/vervang je het na het overleg met de klant. En daar heb je contact over met de Planning, zij vragen toestemming van onderhoud aan de klant.

De afwisseling zit hem in de grote verschillen type/merk locomotieven en de diverse technieken en onderdelen op de locomotief. Het resultaat van jouw werk is dat de locomotief weer veilig op het spoor kan rijden.

Wat neem jij mee?
 • Je bent 17 jaar of ouder;
 • Je hebt een diploma vmbo of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4;
 • Je wil de opleiding Railvoertuigen servicemonteur (mbo niveau 3/4) volgen;
 • Je bent bereid om ploegendienst te werken (de tijden zijn om de week van 6.00 tot 14.30 uur en 14.00 tot 22.30 uur);
 • Je beheerst de Nederlandse taal;
 • Je wil (technisch) Duits te leren;
 • Wij willen dat jij een VCA diploma gaat halen;
 • Je bent enthousiast en je hebt doorzettingsvermogen.

Wij bieden
Een functie bij een zeer unieke en speciale organisatie in de spoorbranche en de mogelijkheid om te werken met bijzonder, niet alledaags, materieel. Een functie waarbij je veel eigen inzicht en kennis kan toepassen en daarnaast je kennis verder kan ontwikkelen. Shunter wil in jou investeren door je veel opleidingen en trainingen aan te bieden.

Je wordt onderdeel van een goed en ervaren team van technici, waar collegialiteit heerst. Wij zijn altijd bezig met jouw veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Dit blijkt onder andere uit maandelijks fruit, bedrijfsfysio, ergo-coaches en vele instructies en trainingen ten behoeve veiligheid en jouw gezondheid. Hierbij geldt gezond op het werk en gezond thuis.
Solliciteer nu!

Wordt jij enthousiast door het lezen van de tekst. Solliciteer dan met motivatie en je curriculum vitae naar Shunter BV t.a.v. HRM afdeling via het e-mailadres [stuur een e-mail]
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Dhr. Batenburg
E-mailadres:

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Shunter gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.