Arkin

Verpleegkundige in opleiding tot specialist GGZ (2 opleidingsvarianten)

  • Vacature
  • Fulltime baan
  • Parttime baan
HBO
  • Noord-Holland
Amsterdam
5 oktober 2020
31 december 2020

Details van de functie

Logo Waar hebben we jouw talent voor nodig?
Je wordt opgeleid om uiteindelijk als regiebehandelaar op te treden in de specialistische- of basis-GGZ. Als volleerd VS-GGZ kun je klinisch redeneren en diagnosticeren, somatisch onderzoek doen en medicatie voorschrijven binnen het eigen deskundigheidsgebied.
Op het gebied van innovatie en onderzoek – op basis van evidence based practice – vervult de VS-GGZ een voortrekkersrol. Dit verbind je met directe patiëntenzorg, wat maakt dat je een belangrijke bijdrage levert aan kwaliteitsverbetering van deze zorg. Het geven van deskundigheidsbevordering en coaching aan andere professionals is ook één van de beroepsrollen.

Als Verpleegkundige-In-Opleiding-tot-Specialist (VIOS) werk je drie of vier dagen per week bij één van de merken van Arkin. Bij het praktijkleren word je begeleid door een VS-GGZ, medisch specialist, en door de opleider VS-GGZ. Tijdens werktijd kan vier uur per week worden besteed aan praktijkopdrachten en supervisie. Het theoretische deel van de opleiding wordt door Stichting Opleidingsinstelling GGZ-VS in Utrecht of de Hogeschool Utrecht (HU) geboden (8 u p.w.).
Na afronding van de opleiding heb jij de wettelijk beschermde beroepstitel Verpleegkundig Specialist GGZ en de graad Master of Science.

Wie ben jij?
Je bent in het bezit van een HBO-V diploma (of in-service B opleiding aangevuld met een relevante bachelor);
Je bent BIG-geregistreerd;
Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de GGZ (minimaal 0,8 FTE);
Een aantoonbaar bovengemiddeld functioneren, aangetoond door een samengesteld portfolio (zie alle benodigde informatie op www.ggzvs.nl)
Beheersing van de Engelse taal.
Een assessment op HBO-master niveau kan onderdeel zijn van de toelating tot de opleiding.
Let op! Het portfolio en cv moeten in één bestand worden aangeleverd bij het solliciteren.

Wat krijg je van ons?

Arbeidsvoorwaarden/ praktijkleren 2 jarige MANP HU:
De opleiding duurt 2 jaar. Er wordt gekeken naar een passende opleidingsplaats binnen één van de specialismen van Arkin. In principe blijf je als VIOS gedurende de gehele opleiding werkzaam binnen één opleidingsplaats, met zo nodig aanvullende kortdurende in- of externe stages
In principe is het contract 32 uur, 36 uur is bespreekbaar. Bij bijvoorbeeld een contract van 32 uur werk je 24 uur in de praktijk (waaronder 4 uur vrij te besteden aan zelfstudie/innovatie) en is er 8 uur beschikbaar voor het volgen van de theoretische lessen.
Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn volgens de CAO GGZ, schaal 55 (€2949,- tot €4010,-).
Arkin werkt voor deze opleidingsvariant samen met de Hogeschool Utrecht, MANP GGZ met wekelijkse lesdagen op dinsdag. De opleiding start jaarlijks in september en Arkin heeft gemiddeld 5 tot 7 opleidingsplaatsen per jaar beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden/praktijkleren 3 jarige GGZ VS Opleiding:

De opleiding duurt bij voltijds dienstverband drie jaar, waarbij jaarlijks in januari een wisseling van praktijkleerplaats plaatsvindt. Bij plaatsing wordt een zo gevarieerd mogelijk aanbod van settingen, doelgroepen en expertisegebieden aangeboden.
Binnen het contract van 36 uur werk je 24 uur in de praktijk, is er 8 uur beschikbaar voor het volgen van de theoretische lessen en 4 uur vrij te besteden aan zelfstudie/innovatie (contract van 32 uur bespreekbaar maar betekent studie uitloop van ca. 6 maanden).
Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn volgens de CAO GGZ, schaal 55 (€2949,- tot €4010,-).
Arkin werkt voor het opleiden samen met de Stichting Opleidingsinstelling GGZ-VS, alwaar de driejarige opleiding wordt gegeven die jaarlijks in januari start en waar Arkin verwacht 3 tot 5 opleidingsplaatsen te kunnen bieden.
Voor beide opleidingsvarianten zijn de harde instroomcriteria gelijk, wel is met name voor de 2jarige opleiding ruime ervaring met verschillende doelgroepen en settingen vereist. Arkin kiest bewust voor het aanbieden van twee opleidingsvarianten om de groep Verpleegkundig Specialisten zo te vergroten en een keuze te bieden aan de kandidaten voor een passende opleidingsroute.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden:
Arkin kent aantrekkelijke aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende OV-regeling woon-werkverkeer, collectieve regelingen zoals een zorgverzekering en een fietsplan;
Je werklocatie hangt af van je opleidingsplaats, deze zal zijn bij één van onze Arkin merken;
Je krijgt toegang tot Nrgize: een platform met allerlei (deels gratis) sportieve activiteiten: van boksclinics, bootcamps tot windsurfen, daarnaast krijg je onbeperkt toegang tot het online trainingsaanbod van Good Habitz.

Tot slot: Bij Arkin staat het vak van VS-GGZ echt op de kaart! Naast de inzet als regiebehandelaar zijn er diverse mogelijkheden voor innovatie, onderzoek of bijdrage aan scholing. Er is een actieve Vakgroep VS-GGZ, er worden interne geaccrediteerde scholingen geboden en er is voor afgestudeerde VS-GGZ een jaarlijks individueel scholingsbudget van €2000,- beschikbaar.

Wie zijn wij?
Arkin is een vooraanstaande organisatie op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg. Arkin behandelt ca 35.000 cliënten met ruim 4.200 collega's en werkt vanuit een groot aantal locaties in onder meer Amsterdam, Amstelveen, Amersfoort en Utrecht. Arkin is opgedeeld in 12 gespecialiseerde
merken. Arkin is ook opleidingsinstituut en verricht wetenschappelijk onderzoek.
Momenteel werken er ongeveer 32 VS-GGZ en 18 VIOS binnen Arkin. Word jij onderdeel van deze onmisbare groep?

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over de instroomeisen, sollicitatieprocedure en opleiding kun je contact opnemen met Elfi Rookhuizen (Opleider VS-GGZ), bereikbaar via [klik hier voor het telefoonnummer] en [stuur een e-mail].
Graag ontvangen wij voor jouw sollicitatiebrief met cv en portfolio. Dit kan via onderstaande sollicitatielink.
Gelieve vast in je motivatiebrief aan te geven of je een voorkeur hebt voor een opleidingsroute.

Let op! Het portfolio en cv moeten in één bestand worden aangeleverd bij het solliciteren.

De vacature voor opleidingsplaatsen staat het gehele jaar open, echter vinden er 2-3 maal per jaar gespreksrondes plaats.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Arkin