's Heeren Loo

Begeleider

 • Vacature
 • Parttime baan
MBO
 • Zeeland
Borssele
5 oktober 2020
1 november 2020

Details van de functie

Logo Begeleider

Kun jij mijn vraag begrijpen en vertalen? Zorg jij voor me, maar kun je er ook voor zorgen dat ik zoveel mogelijk zelf blijf doen? Help je bij het creŽren van een ontspannen sfeer zodat ik echt van een moment kan genieten?

Waar ga je werken?
's Heeren Loo helpt mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking of andere beperkingen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. We helpen hen het beste antwoord te vinden op de grote en kleine vragen die voor hen belangrijk zijn. Met lichte zorg waar het kan, en met (tijdelijk) intensieve zorg als het nodig is. Dichtbij, bij voorkeur bij mensen thuis en altijd samen met familie en verwijzers. Met meer dan 125 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en uit ons wetenschappelijke onderzoek zijn we bovendien een waardevolle gesprekspartner voor iedereen die werkt met mensen met een beperking. Zo helpen we cliŽnten ťn verwijzers verder.

's Heeren Loo regio Zeeland bestaat uit 17 regio's waarin het primair proces plaatsvindt. Wij zoeken begeleiders en persoonlijk begeleiders bij de locaties in Borssele (o.a. een reformatorische woning).

Wie ga je helpen?
In de begeleiding en verzorging van ouderen met een verstandelijke beperking focus je op de kracht, aanleg en talent bij de cliŽnt. Je houdt in stand wat de cliŽnt zelf kan. Of je zoekt nieuwe manieren en mogelijkheden als iets niet meer lukt. Vaak hebben oudere cliŽnten een brede zorgvraag. Want naast hun verstandelijke beperking verouderen zij fysiek en kan er ook sprake zijn van autisme of dementie. Je signaleert lichamelijke en geestelijke veranderingen.
Zo zorg je er voor dat de cliŽnt een prettige en veilige oude dag heeft.

Hoe ga je helpen?
Iedere cliŽnt is uniek. Iedere begeleider ook. Want jouw manier van begeleiden is anders dan die van je collega. Misschien begeleid jij met humor, met eindeloos geduld of met tomeloos veel energie. Misschien ontdek jij net dť manier om een cliŽnt te stimuleren, om hem aan het lachen te maken en te laten groeien. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliŽnt nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliŽnt zelf de regie houdt, waarbij jij de kaders bewaakt. En dat maakt jou waardevol.

Als persoonlijk begeleider draag je zorg voor de volwassen en/of ouder wordende cliŽnt. Daarbij ben je in staat om de hulpvraag helder te krijgen en een individueel plan op te stellen en te vertalen naar bijbehorende acties. Deze evalueer je met de betrokkenen. In het proces coach je collega teamleden en zorg je voor een goede informatie overdracht.

Daarnaast onderhoud je contacten met verwanten en instanties. Waarbij je informatie uitwisselt en hen betrekt bij de hulpverleningsvraag. Je bent in de functie verantwoordelijk voor het houden van toezicht op het proces en de zorgactiviteiten op basis van het persoonlijke plan. Verder neem je, waar nodig, deel aan werkgroepen, commissies e.d.

Dit bieden wij
 • We bieden jou een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal Ä1898, en maximaal Ä2807,- bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op je ervaring en opleiding.
 • CarriŤrekansen en doorgroeimogelijkheden op al onze locaties.
 • Persoonlijke groei, inzicht en regie over je eigen ontwikkeling via "Mijn Leeromgeving" en e-learning via GoodHabitz.
 • Speciale aandacht en ondersteuning op het gebied van digitale vaardigheden; zo nodig bieden wij extra scholing en handvatten om je snel op weg te helpen, passend bij deze tijd!

Dit ben jij
 • Als persoonlijk begeleider heb je een afgeronde MBO 4 of HBO niveau 5 opleiding in de richting van zorg en welzijn.
 • Je hebt ervaring met het werken in de gehandicaptenzorg.
 • Je bent verantwoordelijk en betrokken, je kan goed samenwerken en aansturen waar nodig.

Wil je meer informatie?
Ook in deze onzekere tijden van het coronavirus zijn we op zoek naar nieuwe collega's. Want de zorg gaat altijd door, ook als het moeilijk wordt. En juist nu kunnen we jouw deskundigheid en inzet extra goed gebruiken. Tegelijkertijd houden we rekening met de voorschriften van het RIVM. Daarom houden we onze sollicitatiegesprekken via de telefoon of beeldbellen.

Wil je weten hoe ís Heeren Loo is als werkgever? Kijk dan hier. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Willeke Geelhoed (Manager Zorg) op het nummer [klik hier voor het telefoonnummer] of Naomi Gelderland (Corporate Recruiter).
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van 's Heeren Loo