Luba Uitzendbureau

klantcontactcentrum medewerker

Details van de functie

Logo Over de functie

Als telefonisch medewerker ga je bellen en word je gebeld door klanten en aanstaande klanten die hebben aangegeven gebeld te willen worden.

Jij belt vanuit een opdrachtgever en dit kan variŽren van een goede doelen loterij tot een maaltijdbezorger en nog diverse andere klanten.

Wat zijn de kernwaarden van het bedrijf? De klant is koning en dat is in dit geval de klant die jij gaat spreken. Daarom is het zo belangrijk dat deze klant een ervaring heeft waarbij hij/zij zich gehoord voelt en een prettig gevoel overhoudt aan het gesprek. Dit is dan ook jouw kracht: goed luisteren en naar aanleiding van wat je hoort vragen stellen en daar een verkoop vraag aan verbinden. Uiteraard moet alles ook goed geregistreerd worden in de computer.

Wil jij graag je eigen tijden indelen? Voor een groot gedeelte heb je invloed op je rooster .Wel is het belangrijk dat je minimaal 12 uur beschikbaar bent (je moet dan wel 3 avonden werken). Je kan van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:30 uur werken. En op de zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. In dit contactcenter werken allerlei verschillende mensen qua persoonlijkheid en leeftijd.

Het bedrijf waar je komt te werken is het gezelligste klantcontactcentrum van Alkmaar. Het klantcontactcentrum in Alkmaar verzorgt voor opdrachtgevers het telefonische contact met (potentiŽle) klanten. Je krijgt, voordat je start, een uitgebreide training en voldoende begeleiding. Daarnaast is het vooral gezellig, onderling in het team is er een goede band tussen alle werknemers. Successen worden gevierd.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Luba Uitzendbureau