Luba Uitzendbureau

Glasvezelvoorbereider

  • Vacature
VMBO
  • Zuid-Holland
Rijnsburg
24 november 2020

Details van de functie

Logo Over de functie

Een grote leverancier op het gebied van telecommunicatie sluit in heel Nederland steden, dorpen, wijken en buurten aan op glasvezel. De ambitie is om binnen de komende drie jaar ruim een miljoen adressen aan te sluiten op hun glasvezel abonnement. Om deze ambitie te behalen zijn ze op zoek naar glasvezelvoorbereiders.

Als glasvezelvoorbereider ga je langs bij elke woning in een straat om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen en te achterhalen of mensen interesse hebben in gratis glasvezel. Een glasvezelvoorbereider legt uit wat deze voorbereidende werkzaamheden zijn: ?Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.?

Je krijgt, voordat je gaat beginnen, uitgebreide informatie over glasvezel en de functie. Kortom; met jouw representatieve voorkomen ben jij graag het eerste aanspreekpunt en sta je graag in contact met mensen. Regelmatig krijg jij ook interne trainingen om jou technische kennis te verbreden. Het project is nu bezig in de gemeente Katwijk maar gaat in 2021 naar Den Haag, Delft en Rijswijk.

Jouw toekomstige werkgever is gespecialiseerd in het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten op het gebied van engineering, inkoop, constructie en onderhoud van elektriciteitstransmissie, distributies, ondersteunen en telecommunicatie (voor zowel mobiele als vaste telefonie). Voor een project werken zij momenteel samen met een grote leverancier van telecommunicatie die consumenten vaste- en mobiele telefonie, internet en televisie biedt.

Corona maatregelen:
De overheid en de bouw- en technieksector hebben het protocol ?Samen veilig Doorwerken? opgesteld. Ook de aanleg van glasvezel valt hieronder. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en legt uit hoe werkzaamheden binnens- en buitenshuis veilig door kunnen gaan. De inhoud en uitleg van het protocol zijn bij ons verkrijgbaar.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Luba Uitzendbureau