Cottus

Field Service Technician

 • Vacature
 • Vast contract
 • Tijdelijk
MBO
 • Noord-Holland
 • Utrecht
 • Zuid-Holland
Almere
4 oktober 2022

Details van de functie

Logo Voor ons team in de regio west zijn op zoek naar een: Field Service Technician!

Je komt te werken binnen het Field Services team dat actief is in het westen van Nederland. Jouw huisadres is jouw standplaats.

Voor het begin van je dienst ga je rechtstreeks vanuit huis naar de locatie waar de eerste storing is. De meeste materialen die je verbruikt, worden ’s nachts op je auto aangevuld.

Voor onze regio west hebben we een steunpunt in Amsterdam. Op dit steunpunt liggen materialen die we niet standaard op de auto kunnen vervoeren. Maar het steunpunt is ook de plek waar we werkoverleggen houden. Je zult dus met enige regelmaat in Amsterdam zijn. Maar ook in Huizen. Hier is namelijk het hoofdmagazijn. Vanuit deze locatie monitoren we verder de apparatuur, zorgen we voor de aansturing van de Technicians, repareren we kapotte onderdelen in onze Workshop, verzorgen we de logistiek en vinden alle andere ondersteunende werkzaamheden plaats. Hier hebben we ook een trainingsomgeving waar we je opleiden.

De regio west heeft een teamleider die er mede voor zorgt dat jij jouw werk zo optimaal mogelijk kunt doen. Het team waar je in zit bestaat uit ongeveer 25 Field Service Technicians, die voornamelijk voor de NS en werkzaam zijn.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Voor onze klanten werken wij 7 dagen per week tussen 06:00 en 23:00 uur. Bij calamiteiten kunnen wij ook ’s nachts worden opgeroepen. Afwisselend werk je dus in verschillende diensten. Dat betekent ook dat je met regelmaat in weekenden en in de avonduren werkzaam bent.

Jouw werk is veelzijdig. Je speelt namelijk een belangrijke rol in de customer experience van vele reizigers in Nederland. Dit doe je onder andere door storingen aan onze apparatuur op te lossen.

In Huizen zit ons Operations Center. Hier worden onze systemen gemonitord. Wanneer ergens een incident ontstaat, wordt geprobeerd dit op afstand op te lossen. Als dat niet mogelijk is, dan word je als Field Service Technician aangestuurd. De planner weet wie het dichtst in de buurt van het incident is, wie de juiste materialen en skills heeft om de storing zo snel mogelijk, maar ook in één keer goed op te lossen.

Vandaag heb je een vroege dienst. Een half uur voordat jouw dienst begint en je bij de eerste storing moet zijn, log je in op het systeem waarin we werkbonnen managen. Zo weet je waar en wat je eerste storing is en kan je een inschatting maken van de reistijd.

Je rijdt in jouw service auto naar het station. De juiste materialen en gereedschappen heb je standaard bij je. Onderweg heb je nog even telefonisch contact met de planner.

Wanneer je ter plekke bent, kijk je nog eens rustig wat er in de werkbon staat. Hiervoor heb je zowel een tablet als een laptop. Je ziet staan welk probleem is gesignaleerd. En je wilt weten wat de performance van het apparaat in de afgelopen periode is geweest. Ook doe je een fysieke inspectie van het apparaat. Het is namelijk belangrijk dat jij, door middel van jouw analyse, de oorzaak van het incident ontdekt. Wanneer je de oorzaak hebt gevonden, ga je aan de slag met het oplossen ervan. In jouw werkbon meld je wat je hebt geconstateerd, welke materialen je hebt gebruikt en hoe je de storing hebt verholpen. Dit doe je zodat dezelfde nacht nieuwe reserve onderdelen op jouw service auto worden geleverd. Daarnaast laten wij de klant aan de hand van de werkbonnen altijd weten wat we hebben gedaan. Tot slot is het van belang voor goede analyses. Wij willen namelijk deze informatie gebruiken om onze producten en dienstverlening steeds weer te verbeteren. Je hebt deze stappen zorgvuldig doorlopen en je eerste storing succesvol opgelost! Op naar de volgende.

De tweede storing is op een ander station; op een perron. Aangezien je de noodzakelijke veiligheidstrainingen en –cursussen hebt gedaan, weet je precies welke aspecten komen kijken bij veilig werken op een perron. Na het oplossen van deze storing, rijd je naar ons kantoor in Huizen. Hier staat namelijk een werkoverleg op de agenda. Mooi moment om de collega’s weer eens te zien. En het geeft meteen de mogelijkheid om wat grijpvoorraad aan te vullen.

Tijdens het werkoverleg wordt altijd een HSE-thema (health, safety & environment) uitgelicht, omdat wij jouw gezondheid en veiligheid belangrijk vinden. Daarom heeft iedereen binnen Field Services een VCA-certificaat. Ook wordt tijdens het overleg besproken wat er speelt in de organisatie. En hebben we het over technisch inhoudelijk zaken.

Na afloop is er nog tijd en gelegenheid om jouw collega’s en teamleider te spreken.

Onderweg naar huis pak je op verzoek van de planner nog een incident op dat speelt op een station in de buurt.

De belangrijkste taken zijn:

 • Het installeren en onderhouden van betaalautomaten, toegangspoorten en validators
 • Het oplossen van storingen van deze apparatuur

Jouw kwaliteiten

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die:

 • Minimaal enkele jaren werkervaring heeft binnen een field service organisatie;
 • Een achtergrond heeft in elektrotechnisch en/of mechanisch onderhoud;
 • Werk en/of denkniveau op mimimaal MBO3/4 heeft ;
 • Analytisch is en zelfstandig kan werken;
 • Denkt in oplossingen en mogelijkheden;
 • Goede communicatieve vaardigheden heeft;
 • Bereid is om in weekenden en avonden te werken.

Wij bieden

 • Een interessante baan binnen een leuk team in een dynamische omgeving;
 • Ruimte en aandacht voor ontwikkeling;
 • Een open en flexibele werkomgeving waarbij een goede work life balance belangrijk is;
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Cottus

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Cottus gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.