Sensire

Woonbegeleider - De Schoven - Ruurlo

Details van de functie

Logo Wat ga je doen als woonbegeleider?

Als woonbegeleider heb je een grote bijdrage in het geven van het thuisgevoel en belevingsgericht werken. Iedere bewoner heeft zo zijn of haar eigen gewoontes, eigenschappen en verhalen, verhalen die jij ook graag wil leren kennen om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoner. Dat maakt het werk zo leuk en afwisselend. In een huiselijke, dienstverlenende en gastvrije sfeer ondersteun je bewoners bij algemene dagelijkse levensverrichtingen voor behoud en bevordering van hun welzijn en zelfredzaamheid. Naast de lichamelijk verzorging help je bewoners bij het (voor)bereiden van de maaltijd, eten en drinken, afruimen en afwassen en bij overige licht huishoudelijke werkzaamheden. Je fungeert als gastheer/-vrouw binnen een team en verzorgt dagelijks sociale ontspanningsactiviteiten met bewoners.

De Schoven

De Schoven is een gerenoveerd (2019), modern en gezellig appartementencomplex op het Bundelingpark, in het hartje van Ruurlo. De ondersteuning in De Schoven is erop gericht om mensen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Met behulp van het zorgteams en naasten kunnen zij hier het leven leiden zoals zij dat gewend waren. Er worden heldere afspraken gemaakt met de bewoners en hun naasten om dat voor elkaar te krijgen. De dag wordt bepaald door de dagelijkse activiteiten: opstaan, eten, koffie drinken, krant lezen en naar bed gaan De tijdstippen worden grotendeels door de bewoners zelf bepaald.

Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Deze mag ingericht worden met persoonlijke spullen. De appartementen hebben een eigen douche met toilet, keuken en zijn voorzien van een oproepsysteem, zodat de bewoners jou en je collega's op ieder gewenst moment kunnen oproepen.

Op het Bundelingpark, direct naast De Schoven, komt een nieuwe ontmoetingsruimte waar bewoners van het park en daarbuiten kunnen eten, koffie kunnen drinken en televisie kunnen kijken. Daarnaast worden er door de bewoners, naasten en vrijwilligers activiteiten georganiseerd.

Wie ben jij?

Jij bent vlot en gemakkelijk in de omgang en kunt je goed inleven in de leefwereld van onze bewoners. Je houdt van aanpakken, bent sociaal vaardig en kan goed luisteren. Met een grote glimlach en oprechte aandacht weet jij de bewoners op een positieve manier te beļnvloeden.

Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:

  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding mbo helpende zorg en welzijn niv. 2;
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Zo zorgen wij voor jouw werkgeluk

De functie woonbegeleider is ingeschaald in FWG 25 (€1808 tot €2481, excl. 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%) conform de cao VVT. Het betreft een overeenkomst voor maximaal 20 uur per week. Inzet in overleg bespreekbaar. We bieden je een dienstverband aan voor in eerste instantie de duur van 1 jaar.Enthousiast geworden? Solliciteer nu!

Solliciteer snel via onderstaande button en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Cindy Geurkink via [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Sensire