Luba Uitzendbureau

Operator eco-brandstoffen

  • Vacature
  • Noord-Holland
Amsterdam
17 mei 2021

Details van de functie

Logo Over de functie

Je werkt bij de Ecobrandstof afdeling binnen de organisatie, hier wordt bedrijfsafval verwerkt tot energiedragers (zogenaamde pellets). Dit product wordt voornamelijk afgenomen door Zweden waar ze dit gebruiken als brandstof in plaats van hout of kolen voor het verwarmen van huizen.

In dit moderne verwerkingsproces op de locatie in Amsterdam werk jij samen met jouw team, bestaande uit 4 tot 7 medewerkers, om zorg te dragen voor een zo optimaal mogelijk productieproces.

Het proces bestaat uit het in ontvangst nemen van het geleverde bedrijfsafval wat plaatsvindt bij de weegbrug. Daarna komt het bij elkaar in de veertig kuub container en wordt in de shredder gestort. Na de shredder begint het echte verwerkingsproces, er wordt gestart met het verder vermalen van het afval in een enorme maalmachine. Vanuit daar gaat het afval op transportbanden naar een bovenloop magneet waar het ijzerhoudend materiaal er uit gehaald wordt. Dan gaat het naar een grote zeeftrommel en luchtshifter waar steen, zand, glas en pvc er wordt uitgehaald.

Vervolgens gaat het overgebleven product naar de droog sectie waar het vochtgehalte van het product wordt terug gebracht. Daarna wordt het in een silo gestort en vanuit daar gaat het naar de drie pellet persen waar het bij elkaar wordt geperst tot het eindproduct. De pellets (eco brandstof) wordt dan gekoeld zodat het daarna veilig opgeslagen kan worden in de loods.
  • Bedienen van installaties, zowel handmatig als vanuit de controlekamer
  • Dagelijkse aansturing van het productieteam in jouw shift
  • Het lopen van controlerondes en nalopen van controlelijsten
  • Structureel houden van werkoverleg
  • Zorgen voor een optimale planning van het personeel en de uit te voeren werkzaamheden
  • Toezien op de juiste uitvoering van de werkzaamheden met inachtneming van de regels en richtlijnen rondom kwaliteit, veiligheid en milieu
  • Meewerken aan het oplossen van storingen
  • Bijspringen op alle voorkomende werkzaamheden in de productie indien nodig

Jij gaat werken in de 3-ploegendienst.

Werktijden:
Ochtenddienst 06:00 ? 14:15 uur
Middagdienst 14:00 ? 22:15 uur
Nachtdienst 22:00 ? 06:15 uur

Zondag wordt er om 00:00 gestart met de nachtdienst, vrijdagavond stopt om 22:00 uur de productie.

Over het bedrijf

Dit bedrijf is een organisatie die gespecialiseerd is in het inzamelen en verwerken van afvalstromen, zij beschikken dan ook over meerdere locaties door heel Nederland en BelgiŽ.

Zij streven ernaar om het meest toonaangevende afval-naar-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving. Er wordt gericht op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het te verbranden of storten. Van de 15 miljoen ton afval die jaarlijks wordt verwerkt wordt 90% gerecycled of gebruikt voor energie herwinning.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Luba Uitzendbureau