Luba Uitzendbureau

Procesoperator food - Middenmeer

Details van de functie

Logo Over de functie

Als procesoperator bedien en bewaak jij de machines en installaties tijdens het verwerkingsproces van de cacaobonen. Je start het proces op en monitort of het proces goed draait. Mogelijke storingen aan de machines spoor je op en de eerstelijns storingen verhelp jij zelf. Daarnaast zorg je uiteraard voor een goede verwerking van de productiegegevens in de rapportages. Het uitvoeren van kwaliteitscontroles hoort ook bij jouw functie, hiervoor kom je ook in het laboratorium. De functie wordt uitgevoerd in de 5-ploegendienst.

Over het bedrijf

Jouw toekomstige werkgever verwerkt gecertificeerde fairtrade cacaobonen tot cacaopoeder, boter en sterke drank. Het proces is modern me efficiŽnte machines en dit biedt flexibiliteit om gemakkelijk te schakelen tussen korte productieruns en voor grotere hoeveelheden cacaoproducten.

Het proces start met het schoonmaken, roosteren en voormalen van de cacaobonen. Daarna worden de bonen gesteriliseerd en vindt alkalisering plaats. Vervolgens worden de bonen geperst en daarna wordt er boter of cacao poeder van gemaakt. Voor het maken van de boter wordt er gefilterd, de geur verwijderd en worden er blokken van gemaakt. Voor de cacao poeder wordt het fijn gemalen en daarna verpakt.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Luba Uitzendbureau