Cottus

Instructeur Installatietechniek (parttime)

Details van de functie

Logo Ben jij die persoon die als instructeur / docent installatietechniek bij ons aan de slag gaat?

Die onze medewerkers verder brengt in dit mooie vak? Dan kom ik graag in contact met jou!

Functieomschrijving.

Cottus Vakschool is opzoek naar een instructeur/docent installatietechniek voor onze vakschool in Apeldoorn, en wellicht in de toekomst op een andere locatie. Het betreft (voor eerst) een parttime functie voor 2 avonden per week.

Als instructeur/docent installatietechniek ben je in de avonduren bezig met het opleiden van onze eigen medewerkers en cursisten van klanten op het gebied van de installatietechniek op niveau 1 t/m niveau 4 binnen de utiliteit en industrie. Van het afhangen van sanitair & radiatoren tot het stap voor stap uitleggen hoe je een waterleiding in de ruwbouw verwerkt; van het aansluiten van een verwarmingsapparaat tot het persen van een gasleiding. Op je eigen manier leg je dit begrijpelijk en duidelijk uit aan je cursist. Voordoen, begeleiden en corrigeren zodat je cursist vorderingen maakt. En je cursisten zijn divers; van 16 tot 60 in leeftijd en van leek tot ervaren. Maar niet alleen de vaktechnisch praktische en theoretische vaardigheden vallen onder je opleidingstaak, maar ook de mentaliteit, houding en gedrag van de cursist behoeven je aandacht als instructeur/docent. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle dagelijkse bijkomende taken zoals cursistenadministratie en locatie gebonden werkzaamheden zoals bestellen/bijhouden van materiaal en gereedschappen en het representatief en schoonhouden van de werkplaats.

Cottus Vakschool is een flexibele organisatie wat je terugziet in de dagelijkse werkzaamheden. Zelf de handen uit de mouwen steken en het initiatief en eigenaarschap nemen. Het kan voorkomen dat je naast het opleiden op je vaste locatie  ook sporadisch wordt gevraagd om een collega bij te staan op een andere locatie van Cottus Vakschool. Cottus Vakschool heeft locaties in Heerenveen, Apeldoorn en Helmond. Ook word je nauw betrokken bij de ontwikkeling van onze opleidingstrajecten.

Functie-eisen

• Voldoende tot ruime werkervaring binnen de installatietechniek;

• Afgeronde BBL niveau 4 of middenkaderopleiding of HBO binnen de installatietechniek;

• Ervaring met lesgeven/doceren is een pre;

• In het bezit zijn van een rijbewijs B is een eis;

Persoonskenmerken

• Je vind het fijn om met mensen om te gaan en deze verder te brengen in het vak installatietechniek;

• Je bent communicatief vaardig en beschikt over didactische en pedagogische eigenschappen;

• Je bent flexibel ingesteld en hebt een positieve en proactieve instelling;

• Je bent logistiek vaardig en kunt overzicht houden tijdens de lessen;

• Je bent bereid tot het volgen van opleidingen/cursussen;

 

Wij bieden

• Een marktconform salaris binnen de cao Metaal & Techniek;

• Representatieve bedrijfsauto;

• Opleidingen en cursussen; behalen van een Pedagogisch Didactische Aantekening bijvoorbeeld;

 

Over ons bedrijf.

Cottus Vakschool is de opleidingstak die technische dienstverlener Cottus ondersteund in haar activiteiten. Cottus, ooit begonnen in Twente, is met vestigingen in Almelo, Almere, Apeldoorn, Heerenveen, Helmond, Hoogeveen, Lichtenvoorde, Nijmegen, Sittard en binnenkort Zwolle uitgegroeid tot een grote speler met een “echt technisch hart”. Onze gekwalificeerde technische medewerkers zetten zich dagelijks in om het verschil te maken voor onze opdrachtgevers. De overtuiging waarmee wij dit doen vinden we terug in de mythische figuur Cottus. Deze reus met honderd handen en vijftig hoofden uit de Griekse mythologie staat bekend om zijn kracht en strijdlust. De naam Cottus heeft dan ook een belangrijke symbolische betekenis die naadloos aansluit op de kernwaarden van onze organisatie: Ondernemend, Persoonlijk, Passievol, Vernieuwend en Ontwikkeld.

Cottus is een onderdeel van The Employment Group. Naast Cottus heeft The Employment Group de labels Voort, Koen, Faber Bouw & Faber Schilders.

 

Cottus Vakschool

Cottus Vakschool is een jong en energiek bedrijf met een informele cultuur, sterk en snelgroeiend waar ruimte is voor individuele ontwikkeling en het nemen van initiatief. De komende jaren zal de focus liggen om eigen medewerkers en klantmedewerkers structureel op een hoger niveau te brengen door middel van opleidingen, trainingen en cursussen in de vakgebieden installatietechniek, lastechniek en elektrotechniek. Cottus Vakschool benadert al haar opleidingen op een praktische manier en ondersteunt deze door het theoretisch component.

 

Contact.

Je kunt inhoudelijk meer informatie inwinnen bij Erik Eiling onder nummer [klik hier voor het telefoonnummer] . We zien je reactie graag tegemoet! Stuur je Curriculum Vitae en waarom jij geschikt bent voor deze functie naar  [stuur een e-mail] 
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Cottus

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Cottus gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
  • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.