Luba Uitzendbureau

Medewerker klantcontact center

Details van de functie

Logo Over de functie

De basis van de werkzaamheden van de medewerker klantcontact center is het beantwoorden van de telefoon. Hier komen allerlei opdrachten uit voort. Jij bent hierin een belangrijke schakel. Door goed doorvragen bij de klant, kun je een juiste inschatting maken wat er nodig is voor de juiste oplossing. Hiervoor schakel je een medewerker in de buitendienst in. Daarnaast onderhoud je contacten met onderaannemers of andere partijen die betrokken zijn bij de werkzaamheden die bij de klant plaatsvinden.

Uiteraard is een correcte afhandeling in het systeem van belang om de projecten goed te volgen en ervoor te zorgen dat alles volgens de planning verloopt en juist wordt afgerond.

De werkzaamheden vinden plaats in blokken van 4 uur en volgens een rooster. Als je vrij wilt zul je zelf met een collega moeten regelen dat je diensten ruilt of iemand een extra dienst voor jou werkt.

Een mogelijkheid tot uitbreiding van de werkzaamheden is voornamelijk gericht op het begeleiden van projecten. Hierbij heb je veel contact met klanten en informeer je ze tijdig over wat hen te wachten staat tijdens het project. Je legt ze van A tot Z uit wat er gaat gebeuren en verzorgt de correspondentie betreffende deze begeleiding gedurende het project.

Over het bedrijf

Je komt te werken bij een bedrijf actief in onderhoud en reparaties aan gebouwen. Zij voeren uit, denken mee en ontzorgen de klant. Door ervaring en deskundigheid bieden zij hoge kwaliteit in het werk en de producten. Op de werkvloer heerst een informele sfeer waar de collega's nog echt iets over hebben voor elkaar!
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Luba Uitzendbureau