Dichterbij

Begeleider cliŽnten EMB

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
MBO
 • Gelderland
 • Limburg
 • Noord-Brabant
Nijmegen, Den Bosch, Sittard
12 februari 2021
1 maart 2021

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?
Bij Dichterbij kunnen alle cliŽnten rekenen op zorg en ondersteuning op maat Ė kinderen, (jong)volwassenen en ouderen die bijna met Ďpensioení gaan, met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen. We kijken daarbij altijd naar ieders mogelijkheden, want dat biedt kansen!

Als begeleider van cliŽnten met een (zeer) ernstige meervoudige beperking van volwassenen en senioren ligt jouw focus op het bieden van (verpleegtechnische) verzorging en belevingsgerichte begeleiding. Voor de een stel je een stimulerend dagprogramma samen, voor de ander bedenk je een fijn activiteitenaanbod met een minimum aan prikkels. Maar altijd stimuleer je jouw cliŽnten om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Jouw positieve benadering gaat uit van behoeften en mogelijkheden, niet van beperkingen. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk.

Gezien de diversiteit aan cliŽnten, maken we graag kennis met begeleiders EMB. Dus ben jij een zorgzaam type en weet jij je op een natuurlijke manier in de belevingswereld van de cliŽnt te verplaatsen? Dan komen we graag met jou in contact.

Dit ben jij
Je hebt een zorggerelateerd mbo- (niveau 3 of 4) of hbo-diploma en het talent om je in de belevingswereld van cliŽnten met een ernstige meervoudige beperking te verplaatsen. Je weet van aanpakken; je schrikt niet terug voor fysieke belasting en het verrichten van verpleegkundige handelingen (bijvoorbeeld sondevoeding geven, medicatie verstrekken). Je bent zorgzaam en straalt vertrouwen uit. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliŽnten en hun verwanten.

Je bent een kei in het oppikken van non-verbale signalen en weet deze op een juiste manier te vertalen naar de zorgvraag van de cliŽnt. Daarnaast ben je een doorzetter en kun je goed schakelen. Je vindt het prettig om in een team te werken en kunt zelfstandig en in samenspraak beslissingen nemen. Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van Ďmaren en bezwarení. Ervaring met het werken met cliŽnten met een ernstige meervoudige beperking is een pre.

Dit krijg je ervoor terug
 • Gelukkige cliŽnten! Jij draagt bij aan een betekenisvol leven.
 • Een salaris van FWG 40, conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag
 • Je uren zijn in onderling overleg bespreekbaar
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken

Zo werken wij
Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliŽnt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in. De manier waarop wij cliŽnten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagtí. Ontdek onze werkwijze via www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt

Met wie ga je dat doen?
Je werkt met cliŽnten en je collegaís. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor. Alle cliŽnten hebben een eigen zorgvraag en een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Bij welke cliŽntengroep ben jij met jouw expertise en talenten het beste op je plek? We zoeken het samen uit.

Waar ga je dat doen?
Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Nadat we hebben kennisgemaakt, bekijken we samen op welke locatie jij het beste tot je recht komt. Dat kan in een woning zijn, maar ook op een dagbestedingsplek of behandellocatie. Wij helpen jou je droom te realiseren. Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant.

Meer weten? Of solliciteren?
Via de button hieronder kun je je cv en motivatiebrief uploaden en insturen. Binnen een week krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie. Een telefonische screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Heb je vragen over deze functie? Of wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Wervingsbureau van Dichterbij. Bel [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Dichterbij
Contactpersoon:
T.a.v. Wervingsbureau
E-mailadres: