Dichterbij

Begeleider Flexpool

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
 • Vast contract
 • Tijdelijk
MBO
 • Gelderland
 • Limburg
 • Noord-Brabant
Nijmegen, Den Bosch, Sittard
12 februari 2021
1 april 2021

Details van de functie

Logo Wat ga je doen?
Bij Dichterbij kunnen alle cliŽnten rekenen op zorg en ondersteuning op maat Ė kinderen, (jong)volwassenen en ouderen die bijna met Ďpensioení gaan, met een lichte verstandelijke beperking of ernstige meervoudige beperkingen. Als begeleider stimuleer je hen om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken. Je motiveert hen om steeds nieuwe stapjes te zetten en helpt zo hun zelfstandigheid en mogelijkheden te vergroten. Gewoon waar het kan, speciaal waar dat nodig is, zo ga je te werk. Je neemt hen soms bij de hand en geeft ze op andere momenten zelf de regie.

Als begeleider binnen de flexpool van Dichterbij werk je op verschillende locaties met verschillende doelgroepen. Die afwisseling geeft je de kans veel kennis en ervaring op te doen die je op een volgende locatie direct weer kunt toepassen.

Gezien de diversiteit aan cliŽnten, maken we graag kennis met verschillende begeleiders die onze zorgteams komen versterken. Zoals:

 • Begeleiders met hart voor ouderen
 • Begeleiders met affiniteit met jongeren en jongvolwassenen
 • Begeleider van cliŽnten met een ernstige meervoudige beperking (EMB): Als begeleider van cliŽnten met een ernstige meervoudige beperking schrik je - niet terug voor wat fysieke belasting en het verrichten van verpleegkundige handelingen (zoals het toedienen van sondevoeding en medicatie). Je bent - zorgzaam, straalt vertrouwen uit en hebt het talent om je in de belevingswereld van de cliŽnten te verplaatsen.
 • Begeleider cliŽnten met moeilijk verstaanbaar gedrag: Als begeleider van cliŽnten met moeilijk verstaanbaar gedrag sta je stevig in je schoenen. Je straalt rust uit en hebt het talent om je in de belevingswereld van de cliŽnt te verplaatsen. Je hebt oog voor de persoon achter het moeilijk verstaanbare gedrag.

Dit ben jij
Door je positieve, open houding maak je gemakkelijk contact. Je kunt je goed inleven in de belevingswereld van de cliŽnten en weet rustig maar snel te schakelen tussen diverse (soms ook complexe) zorgvragen. Je durft om hulp te vragen waar nodig en kunt zowel zelfstandig als in samenspraak beslissingen nemen.

Je bent initiatiefrijk en denkt in kansen en mogelijkheden in plaats van Ďmaren en bezwarení. Als vanzelfsprekend handel je in het belang van de cliŽnten en hun verwanten. Je bent bereid op onregelmatige tijden te werken. Bij voorkeur beschik je over rijbewijs en auto. Ervaring in de zorg is een pre.

Je hebt minimaal een zorggerelateerd mbo-diploma (niveau 3 of 4) en hart voor onze cliŽnten. Je vindt het een leuke uitdaging om op verschillende locaties te werken en bent leergierig. Je wilt je graag blijven ontwikkelen en bent bereid cursussen te volgen, zoals het verrichten van verpleegtechnische handelingen (toedienen van medicatie en sondevoeding), veiligheid en preventie en Fysieke Agressie Hantering (FAH).

Dit krijg je ervoor terug
 • Gelukkige cliŽnten! Jij draagt bij aan een betekenisvol leven.
 • Een salaris in FWG 40, conform CAO-Gehandicaptenzorg op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een vaste eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.
 • Je uren zijn in onderling overleg bespreekbaar.
 • Je diensten zijn afhankelijk van de locatie waar je gaat werken.

Zo werken wij
Alle mensen hebben wensen. Bij Dichterbij werk je in een zelforganiserend team dat bestaat uit de cliŽnt, zijn of haar verwanten en jij als begeleider (samen met je collega's). Samen bespreken jullie de wensen die er zijn. En vervolgens kijken jullie hoe je die wensen kunt realiseren. Eventueel schakel je de hulp van jullie netwerk in. De manier waarop wij cliŽnten en hun verwanten leren kennen noemen wij 'Als je het mij vraagtí. Ontdek onze werkwijze via www.dichterbij.nl/alsjehetmijvraagt

Met wie ga je dat doen?
Je werkt met cliŽnten en je collegaís. Daarnaast heb je goed contact met verwanten en overleg je met artsen, paramedici en de gedragsdeskundige. Bij Dichterbij sta je er nooit alleen voor.

Waar ga je dat doen?
Dichterbij heeft locaties in Noord-Limburg, Zuid-Gelderland en Oost-Brabant. De flexpool is actief in het hele werkgebied. Je kunt je keuze maken voor een regio of je beschikbaar stellen om voor heel Dichterbij aan de slag gaan. Wij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en ontwikkelen van jouw talenten. Samen kijken we wat het beste bij je past.

Meer weten? Of solliciteren?
Via de button hieronder kun je je cv en motivatiebrief uploaden en insturen. Binnen een week krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie. Een telefonische screening kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. Heb je vragen over deze functie? Of wil je weten hoe de sollicitatieprocedure verloopt? Neem dan contact op met het Flexpunt van Dichterbij. Je kunt vragen naar Ria Lamers of Danielle de Vos via telefoonnummer [klik hier voor het telefoonnummer] .
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Dichterbij
Contactpersoon:
T.a.v. Wervingsbureau
E-mailadres: