Consolid

Vergunningverlener WABO, Eemnes

  • Vacature
HBO
  • Noord-Holland
  • Flevoland
  • Utrecht
  • Gelderland
Eemnes
4 maart 2021

Details van de functie

Logo Je opdracht is ervoor zorgen dat de bouwwerken die worden gerealiseerd voldoen aan bouwveiligheidseisen en passen in onze ruimtelijke plannen. Blaricum, Eemnes en Laren zijn prachtige dorpen met een hoogwaardige woonkwaliteit, getuige ook de vele gemeentelijke- en rijksmonumenten binnen onze gemeenten, waar wij mede zorg voor dragen. Je zet je in met kennis van zaken en met oor en oog voor de wensen van onze inwoners en bedrijven. Je zoekt naar mogelijkheden om initiatieven te kunnen realiseren en weet tegelijkertijd de bestaande kwaliteit van onze dorpen op niveau te houden.

Je houdt regie over jouw aanvragen en zorgt daarmee dat de besluiten op aanvragen tijdig en kwalitatief hoogwaardig worden genomen. Waar nodig pak je zaken van collega?s over en breng je je specifieke kennis in. Je draagt zorg voor de afhandeling van de aanvragen voor omgevingsvergunningen vanaf het vooroverleg tot aan de beschikking. Daarbij stem je actief af met de aanvrager, belanghebbenden, interne afdelingen en externe partijen. Daarnaast adviseer je collega?s,
inwoners en zakelijke initiatiefnemers over mogelijkheden binnen de ruimtelijke kaders en wetgeving. Je draagt proactief bij aan de implementatie van de Omgevingswet en andere ontwikkelingen binnen je vakgebied.

Functie-eisen
Je bent een geschoolde bouwkundige (Minimaal ABW1 en bij voorkeur ook ABW2), bij voorkeur op Hbo-niveau. Je hebt een achtergrond op het gebied van Bouw- en woningtoezicht (vergunningverlening). Je hebt ook gedegen kennis van de omgevingswetgeving. Meerdere jaren (minimaal 2) werkervaring binnen de gemeentelijke overheid is noodzakelijk. Wij zijn op zoek naar iemand die klantgericht is, zoekt naar wat wl kan en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Los van al deze eigenschappen is het van groot belang dat je inzicht hebt in- en gevoel hebt bij het politieke krachtenveld van de drie gemeenten. Dat vraagt flexibiliteit en een brede blik, maar ook het vermogen om grenzen te bewaken en pragmatische oplossingen aan te dragen.

Minimaal een afgeronde Mbo-opleiding in de richting bouwkunde, AWB2 en of ABW1;
Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in het vakgebied vergunningverlening bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 5 jaar;
Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring Wabo-vergunningverlener bij een gemeente;
Afgeronde opleiding HBO-bouwkunde;
Afgeronde opleiding AWB 1/AWB 2;
Aantoonbare werkervaring met OpenWave als systeem voor beheersing vergunningenproces;
Aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder voor I&ICT systemen.
Je bent analytisch sterk;
Je brengt structuur en bent resultaatgericht;
Je bent communicatief sterk: je bent duidelijk en overtuigend;
Je beschikt over goede adviesvaardigheden;
Je bent zelfstandig en zelf startend, en zoekt actief de samenwerking met alle betrokkenen;
Je bent constructief en kritisch en hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden
Werken naar wens! Een leuke opdracht voor 32 uur per week, opdracht is in eerste instantie voor 5 maanden met optie tot verlenging.

Een leuke baan;
Reiskostenvergoeding;
8,33% vakantiegeld;
25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur.
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Bij sollicitatie wordt u doorgelinkt naar de website van Consolid