Amarant

BBL Leerling

 • Vacature
 • Fulltime baan
 • Parttime baan
 • Vast contract
 • BBL-plek
VMBO
 • Noord-Brabant
Breda, Tilburg, Rijsbergen
17 maart 2021
12 mei 2021

Details van de functie

Logo Wat je doet
Werken én leren is natuurlijk de ideale combinatie! Als BBL-leerling van Amarant word je opgeleid tot professional op het gebied van zorg en welzijn binnen de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) houdt in dat je één dag in de week naar school gaat en tegelijkertijd werkt op een voorziening van Amarant. Je start in september 2021 en wordt begeleid door deskundige collega’s en werkbegeleiders. Het theoretische gedeelte van je opleiding wordt verzorgd door een ROC in de regio. De opleidingen die we starten zijn:
 • Verzorgende-IG/Begeleider Gehandicaptenzorg mbo niveau 3
 • Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg mbo niveau 4

In een opleidingsgesprek wordt de opleiding met elkaar vastgesteld.

Waar?
Amarant is de grootste zorgverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel in Noord-Brabant. We bieden zorg en begeleiding aan verschillende doelgroepen. We hebben mogelijkheden op voorzieningen waar we zorg bieden aan (ouder wordende) mensen met een (ernstig) verstandelijke beperking of meervoudige beperking. De focus in de begeleidingsstijl ligt dan vooral op de verzorging (ADL) en het herkennen én interpreteren van kleine signalen. Ook zijn er mogelijkheden op voorzieningen waar we ondersteuning bieden aan mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking (al dan niet met complex gedrag). De focus in de begeleidingsstijl ligt hier meer op het signaleren van veranderingen in het gedrag en/of de fysieke gesteldheid en het stimuleren van de zelfredzaamheid.

Samen met jou gaan wij op zoek naar de beste match! Wil je meer weten over de verschillende doelgroepen binnen Amarant? Klik dan op deze link. Wil je zien hoe werken bij Amarant gelukkig maakt? Bekijk dit filmpje.

Helaas hebben we op dit moment dus geen BBL plekken binnen de doelgroep Jeugd.

Wie je bent
Je bent minimaal 18 jaar en jouw werkhouding typeert zich als volwassen en proactief. Je bent daadkrachtig en creatief. Daarnaast vind jij het niet erg om eventueel in een onregelmatig dienstpatroon te werken. Om te worden toegelaten tot één van deze BBL-opleidingen hanteren we de volgende instapeisen:
 • - vmbo (kader, gemengd of theoretisch)
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo
 • mbo niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn

Wat je krijgt
Je krijgt uiteraard de kans je te ontwikkelen tot zorgprofessional waarbij wij de opleidingskosten en het boekengeld voor jou betalen! Ook een deel van de lestijd vergoeden we.

Daarnaast krijg jij:
 • - Een salaris van €1.430 -€2.099 bruto per maand o.b.v. 36 uur(conform salarisschaal voor leerlingen cao GHZ per leerjaar).
 • Een contract van 30,4 (waarvan 2,4 uur lestijd) of 21,7 uur per week (waarvan 1,7 uur lestijd). Een deel van de lestijd is dus onderdeel van je contracturen, de overige lesuren zijn een eigen tijdsinvestering.
 • Vakantietoeslag (8%), onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een 100 dagen introductie- en inwerkprogramma, waarin je wegwijs wordt gemaakt binnen Amarant.
 • Na diplomering ontvang je een contract voor onbepaalde tijd voor (minimaal) 24 uur per week.

Meer weten?
Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen via de mail [stuur een e-mail]. Of meld je aan voor één van onze online infomarkten waarin we je alles vertellen over het BBL-traject binnen Amarant. Deze zijn op 31 maart, 1 april en 8 april; via deze link kun je je aanmelden!

Interesse?
Solliciteer dan met je CV en motivatiebrief en laat ons weten welke opleiding en doelgroep bij jou past en waarom!

De procedure
Er is gekozen voor een digitale procedure, bestaande uit meerdere rondes. Hierdoor is de doorlooptijd wat langer dan gebruikelijk en willen we je vragen je mail goed in de gaten te houden (ook ongewenste mail). Na het ontvangen van jouw sollicitatie zullen we deze beoordelen aan de hand van toelatingseisen en informeren we je over het vervolg. Als je door bent naar de volgende ronde, vragen wij jou een VLOG te maken.

Solliciteren kan vóór 12-04-2021. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Amarant Werkt via [klik hier voor het telefoonnummer] referentienummer is V-211008).
Gerelateerde opleidingen:
Gerelateerde opleidingen/cursussen aan de sector(en) van deze vacature:
Enkele opleidingen/cursussen die in deze sector(en) aangeboden worden:
Sollicitatiewijze:
Contactpersoon:
Amarant Werkt
E-mailadres:

Acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld!

Sollicitatieformulier

Vul hieronder jouw gegevens in. (velden met een * zijn verplicht)

Bladeren…

Let op! Plaats je reactie en voeg je CV-bestand toe, bedrijven stellen dit zeer op prijs.
(Bestand dient niet groter te zijn dan 2MB)

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door Amarant gebruikt om jouw sollicitatie te kunnen beantwoorden;
 • Indien gewenst mag het bedrijf waar ik mijn sollicitatie naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van informatie te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze sollicitatie te plaatsen;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.